Gustav – unik cykelhjälm för dig med kvalitetskrav 

Vill du cykla säkert i sommar utan att behöva ruinera dig? Då är cykelhjälmen Gustav något för dig. Läs mer om Hjälmen med MIPS som tar säkerhet till en helt ny nivå.

Gustav är officiell Vasaloppsprodukt och den perfekta hjälmen oavsett om du tränar för 90-, 45- eller 30 kilometer på cykel, rullskidor, inlines eller annan hjälmkrävande aktivitet.

Det speciella med cykelhjälm Gustav

Unikt med den snygga och prisvärda Gustav är systemet för storleksanpassning, TS+ som justeras både horisontellt och vertikalt. Detta ger en mycket smidig och enkel justering av passformen. Eftersom denna modell av cykelhjälm dessutom helt omsluter huvudet och anpassar sig efter huvudformen, minimerar det risken för obekväma tryckpunkter. Det som kan uppstå om du har ett hjälmsystem som bara är fäst vid sidorna och trycker huvudet bakifrån.

Gustavs utformning ger bra skydd för både tinningar och huvudet.

Denna cykelhjälm är dessutom utrustad med MIPS (Multi-directional Impact Protection System) vilket är ett säkerhetssystem som skyddar mot det rotationsvåld mot hjärnan som uppstår när du faller mot marken. Rotationsvåld mot hjärnan orsakar de mest allvarliga hjärnskadorna, men med MIPS i cykelhjälmen reduceras kraften/rotationsvåldet och minskar risken för en allvarlig hjärnskada.

Enligt MIPS egen forskning kan kraften reduceras med 40 procent på hjärnan vid sneda slag. Bakom tekniken ligger flera års forskning på Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och Karolinska Institutet. Sverige ligger långt i framkant gällande användandet av den här tekniken, som nu också börjar sprida sig världen över.

Cykla både säkert, bekvämt och prisvärt i sommar. Läs mer om denna fantastiska hjälm här.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.