Guide till Årets Julklapp: 9 olika aktivitetsarmband

Guide till Årets Julklapp: 9 olika aktivitetsarmband

Osäker på vad du ska ge bort i julklapp? Satsa på en julklapp som gör gott för hälsan! Årets Julklapp 2014 är aktivitetsarmband. Vi har listat nio aktivitetsarmband i olika prisklasser.

Hälsotrenden är fortsatt stark och allt fler blir medvetna om problemen med fysisk ohälsa. Det är trendigt att vara aktiv och med det sagt säljer sportprylar som aldrig förr. HUI Research har därmed utsett aktivitetsarmbandet till Årets Julklapp. Ett aktivitetsarmband hjälper dig att bli mer medveten om hur mycket du rör dig i vardagen. Genom att se hur aktiv eller inaktiv du är hjälper aktivitetsarmbandet till att peppa dig att göra hälsosammare val i vardagen. Du blir påmind om att röra dig mer och exempelvis ta trapporna i stället för hissen, resa dig oftare under arbetstid och ta en extra promenad. 

Här är nio olika aktivitetsarmband som passar hela familjen:


 

 

sites/default/files/jawbone-up24medium(203629)_Large.jpeg
Jawbone UP24
Rek. pris: 1 190 kr.
Specifikationer: Översikt på dagen, vattentålig, vikt: 22g, larm, bluetooth-sync.

För vem? För den som gillar mode och är väl medveten om den nya hälsotrenden. Armbandet passar mycket väl till säsongens senaste klädkollektion. UP24 mäter dagens aktiviteter och ger användaren full koll på hur aktiv man är och hur många kalorier man stoppar i sig. Ta en bild av lunchen, scanna in streckkoder eller bläddra genom UP:s databas över ingredienser. Det går även att lägga till data från flertalet appar som Runkeeper etc.

 

 


 

 

sites/default/files/samsung-gearfit(204000)-Large.jpeg
Samsung Gear Fit
Rek pris: 1 890 kr.
Specifikationer: Stegräknare, träning och hjärtfrekvens, notifikationer (sms, samtal, E-mail, appar). Övervakar sömn, stoppur och timer.

För vem? För den som äger en Samsung smartphone eller surfplatta och vill samla all data på ett och samma ställe. Sportarmandet håller koll på användarens vardag, inbyggd pulsmätare. Gear fit säger till vid inkommande samtal, SMS och mail.

 

 

 


sites/default/files/garmin.jpeg
Garmin Vivofit
Rek. pris: 890 kr.
Specifikationer: Visar steg, kalorier, avstånd, mäter sömnkvalitet, kompatibel med pulsmätare, vattentätt, ca ett års batteritid.

För vem? Passar den som har träning och hälsa som en stor del av sitt liv och vill samla all data på ett och samma ställe. Vivofit är kompatibel med pulsmätare för att slippa ha två klockor på armen vid löpning och cykling. Vivofit kan synkroniseras trådlöst med Garmin Connect för att få en helhetsbild av användarens framsteg.


 

sites/default/files/fitbit-flexwristbandblack(202110)_Large.jpeg
Fitbit Flex
Rek pris:
699 kr.
Specifikationer: steg-, distans- och kalorimätare. Mål och aktiv tid, sleep tracker med alarm, 30-dagars minne, medlemskap fitbit.com, uppladdningsbar via USB.

För vem? Passar den som har börjat träna och leva sundare. Med Flex får användaren ett gratis medlemskap på fitbit.com för att sätta upp tränings- och viktmål, utmana vänner och logga en mängd information, som vilken mat man har ätit, träning och en rad andra aktiviteter. Det går även att duscha med armbandet för att mäta värden dygnet runt. 

 


 

sites/default/files/lg-lifebandmedium(202654)-Large.jpeg

Produkt: LG Lifeband Touch
Rek. pris: 990 kr.
Specifikationer: OLED Touch-skärm, mobil och musikkontroll, kaloriförbrukning, stegräkning, distans, hastighet, tid, puls, altimeter.

För vem? Passar den som är mycket aktiv och tränar intensivt eller för den som behöver en extra kick till att börja träna på allvar. Lifeband Touch kan kopplas ihop via Bluetooth för att styra musik och mobil under träningen. Sportarmbandet är kompatibelt med pulsmätare för den som vill ha full kontroll och kan synkroniseras trådlöst vi Bluetooth med LG Fitness App (gratis).


 

sites/default/files/polar-loop(204589)-Large.jpeg

 

Produkt: Polar Loop
Rek. pris: 699 kr.
Specifikationer: Stegräknare, inaktivitetsvarning, aktivitetsguide, övervakar sömn, kaloriräknare, vattentät.

För vem? För den som vill leva mer hälsosamt, ha koll på aktiviteter och antal kalorier som förbränns. Användaren väljer själv hur aktiv man vill vara på en dag. Ställ in målet i armbandet så tipsar det användaren om hur man kan nå sitt dagliga mål. 

 


 

 


sites/default/files/sony-swr10(203167)-Large.jpeg
Sony SmartBand

Rek. pris: 599 kr.
Specifikationer: Vibration, vattentät, LifeLog-app, endast Android-stöd.

För vem? Passar ägaren till en Android-telefon och som gillar att ha koll på läget. Med Sonys Lifelog-app registrerar bandet automatiskt användarens aktiviteter för att hålla reda på hur aktiv man varit på träningen samt i det sociala livet. SmartBand håller reda på steg, löpning och cykling. Är vattentät.

 

 

 

sites/default/files/nike-nikefuelband(202122)-Large.jpeg

Produkt: Nike+ Fuelband
Rek. pris: 1 149 kr.
Specifikationer: Trevägs accelerometer, ljussensor, iOS-stöd.

För vem?
Passar den som vill hålla på hur aktiv man är samt hur ofta man rör på sig. Sportarmbandet passar perfekt för den som vill få en överblick över sin livsstil för att kunna kontrollera hur mycket mer eller mindre man behöver röra på sig för att nå sina mål. 

sites/default/files/andersson-stb20(201498)-Large.jpeg
Produkt: Andersson Lifesense
Rek. pris: 399 kr.
Specifikationer: Steg-, distans- och kalorimätare. Batteritid 7 dagar, USB-laddning, app Lifesense, justerbar storlek, tre olika färger på band medföljer.

För vem? För personen som vill ha koll på sina aktiviteter 24 timmar om dygnet och vill ha en snygg design och bekväm passform. Levereras med 3 olika färger: grön, rosa och svart. Kan synkroniseras trådlöst mot Andersson Lifesense appen där man kan se resultat och framsteg samt få detaljerade vyer med omfattande grafer.


Priser, bilder och information från Netonnet.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.