Grönt te för friskare hälsa

Grönt te för friskare hälsa

Det verkar avkopplande och sägs motverka magproblem och förkylningar. I Japan dricker man flera koppar av det gröna teet dagligen, men i Sverige är det fortfarande få som känner till treårigt bancha-te.

Det är den treåriga tillverkningsprocessen som gör det japanska teet bancha unikt. Efter teet har skördats genomgår det ångning, rullning och lufttorkning. Därefter får teet vila i rumstemperatur i tre år innan det slutligen rostas i över 300 grader.

– Genom tillverkningsprocessen blir treårigt bancha koffeinfritt. Det gör att teet är perfekt att dricka på kvällen. Dessutom har det en avkopplande och lugnande effekt vilket kan underlätta sömnen, säger Yuko Ono som är certifierad te-rådgivare och driver internetbutiken Yuko Ono Sthlm.

Bra mot förkylning
Förutom att treårigt bancha är lugnande sägs teet även hjälpa vid magproblem, frossa och förkylningar.

– Vårt treåriga bancha består av en tredjedel teblad och en sjundedel te-själklar vilket hjälper till att både värma upp kroppen och släcka törsten efter träningen. Teet kan drickas både varmt och kallt. Tillsammans med en nypa natursalt kan det även användas till ögontvätt eller som munvatten.

Treårig bancha som säljs hos Yuko Ono Sthlm är ekologiskt odlat och plockas direkt från teodlare i Japan.

– I Japan dricker man betydligt mer te än i Sverige och där är det vanligt att man serverar te både vid måltider och till fika, säger Yuko Ono.

Treårigt Bancha te hittar du på Yukoono.se, där kan du även beställa och läsa om fler japanska ekologiska teer.

Gilla Yukoono på facebook här, lämna en kommentar så får du ett gratis smakprov på te!

Text: Redaktionen

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.