Grillsäsongen närmar sig och vad är enklare att slänga på gallret än grillkorv? Och det finns betydligt roligare och hälsosammare tillbehör än bröd eller pommes, som fräscha grönsaker.
Här hittar du ett gott middagstips med primörer och ingefära- och koriandercrème som tillbehör till din grillkorv, ett recept framtaget av fredagskocken Mattias Larsson.
Grillkorv med primörer och en ingefära- och koriandercrème
Ingredienser 4 portioner:
– 3 Lithells grillkorvar bokspånsrökta
– 3 Lithells wienergrill
– 3 Lithells Chorizo (alternativt annan grillkorv du önskar)
– 2 hjärtsalladshuvuden, delade på längden, alternativt grillsallad eller liten romansallad
– 300 g små primörmorötter, ansade
– 250 g grön sparris, ansad
– ½ citron
– 3 msk olivolja
– salt och flingsalt
Ingefära- och koriandercrème
– 1 ½ dl crème fraîche
– 2 msk finhackad koriander
– ½ msk finhackad färsk ingefära
– salt
Gör så här:
1. Blanda ingredienserna till ingefära- och koriandercrèmen, smaka av med salt.
2. Pensla sallad, morötter och sparris med lite olja och salta. Grilla eller stek på hög temperatur 2-3 minuter på varje sida. Grilla även citronen ett par minuter så att snittytan får en fin sotig färg.
3. Grilla eller stek korvarna enligt anvisningen på förpackningen. Skär gärna mönster i dem eller dela i mindre bitar.
4. Lägg upp grönsakerna på ett stort fat, pressa citronjuice över och häll på olivolja och lite flingsalt.
5. Toppa med korvarna och servera med ingefära- och koriandercrème vid sidan.
6. Grönsakerna kan serveras både varma och kalla beroende på vad som passar er bäst.
Recept: Mattias Larsson
Foto och fakta: Lithells
Lithells grillkorvar är gjorda på svenskt kött och rökta på traditionellt vis med rökspån. Nytt för i år är dessutom att grillkorvarna säljs i en smart återförslutningsbar påse med handtag – perfekt att ta med på alla grilläventyr i sommar.