Grillad tonfisk med asiatisk coleslaw

Sommaren närmar sig med stormsteg och med den härliga utomhusmåltider. Inför det har vi laddat upp med ett recept på grillad tonfisk med asiatisk coleslaw, fantastiskt gott och hälsosamt.

Just grillad tonfisk är ett gott och enkelt sätt att tillreda din fisk på, oavsett om du använder gasolgrill, kolgrill eller lagar det hemma på spisen. Här ett recept med sesamfrö och wasabi som ger en härlig asiatisk touch. Se gärna till välja en MSC-fiskad tonfisk för omtanke om miljö och kvalité. Finns både som fryst och färsk i fiskdisken i välsorterade butiker.

grillad tonfisk

Grillad tonfisk med asiatisk coleslaw

Tillagningstid, ca 20 minuter

Ingredienser, 4 portioner:

  • 4 skivor färsk tonfisk (eller fryst tinad)
  • 1 citron
  • 200 g ostronskivling
  • 200 g vitkål
  • 1 fänkål
  • 1 knippe salladslök
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 msk flytande honung
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 lime
  • 2 dl majonnäs
  • 2-3 tsk wasabipaste
  • Vita och svarta sesamfrö (rosta gärna några till serveringen)
  • Oliv- eller rapsolja

Gör så här:

  1. Riv vitkål och fänkål i tunna strimlor. Finhacka salladslöken. Blanda en dressing på sesamolja, rapsolja, honung, pressad vitlök, saft från lime och 1 tsk wasabipaste. Blanda med de strimlade grönsakerna. Blanda majonnäsen med 1-2 tsk wasabipaste.
  2. Trä ostronskivlingarna på spett. Pensla med olja. Pressa citron över tonfisken. Pensla med olja och avsluta med att strö sesamfrö runt.
  3. Sätt grillreglagen på högsta läge under stekplattan och låt den bli riktigt het. Sätt grillreglagen under gallret på medelvärme. Börja med att lägga spetten med svamp på grillgallret. Grilla 2-3 minuter per sida eller tills de fått fin färg. Lägg tonfisken på stekplattan. Ca 1 minut per sida sedan är tonfisken klar. Den ska vara rå inuti annars blir den torr.

Servera tonfisken med asiatisk coleslaw och grillade svampspett. Toppa med wasabimajonnäs och rostade sesamfrön. Gott till är också kokt ris.

Text: Lili Sapi från sajten Veganfoodie.se. Där skapar hon goda veganska recept och driver diskussioner kring djur och vårt samhälle.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras