Den här goda chokladpuddingen med chiafrön passar lika bra som dessert, som en lyxigare frukost eller som ett gott och nyttigt mellanmål. Chiafrön är rikt på protein, omega 3 och innehåller även kostfibrer, mineral, antioxidanter och vitaminer.
Chokladpudding med chiafrön
1 portion
Ingredienser:
1 banan
2 dl valfri mjölk
ca 2 msk kakao
3 msk chiafrön
Topping:
Valfria naturella nötter och bär
Mixa banan, mjölk och kakao till en slät smet. Smaka av och tillsätt eventuellt mer kakao om du vill ha en kraftigare smak av choklad. Blanda ner chiafrön och häll över smeten i en burk med lock. Ställ in i kylen och ta ut chokladpuddingen efter ca 30 minuter för att röra om. Förvara burken i kylen över natten och ät till frukost eller mellanmål. Toppa med valfria bär och nötter innan servering!
Text: Hanna Larsson