Golden milk – hälsosamt, gott och enkelt

Golden milk – hälsosamt

Golden Milk, har du testat det? Det är både enkelt och supernyttigt. Gurkmejan sägs bland annat vara antiinflammatoriskt, stärka immunförsvaret, öka insulinkänsligheten och reglerar dessutom blodsockernivån och driver ut gifter ur kroppen.

För extra bra upptag av gurkmejan ska man tillsätta svartpeppar. Men effekten är god ändå. Du kan förvisso med fördel ta lite chili i om du gillar starkt, och ta färsk riven ingefära istället för torkad. Här kommer receptet på en fräsch god och nyttig Golden Milk.
Toppa gärna din golden milk med att riva lite muskot på toppen. Lite otippat kan tyckas men den gifter sig bra med de andra smakerna.

 

 sites/default/files/GoldenMilk.jpg

 

Golden milk

1 tsk av gurkmeja-pastan (se receptet nedan)

2 dl nötmjölk (kokos, cashew, mandelmjölk tex)

1 tsk kokosolja

1 knivsudd finmalen svartpeppar

0,5 tsk kardemumma

0,5 tsk kanel

0,5 tsk ingefära

(ev. 1 sked agavesirap, honung eller kokossirap)

 

Gör såhär: Häll upp mjölken i en kastrull, tillsätt gurkmeja-pasta och kokosolja. Värm upp under omrörning och tillsätt resten av kryddorna. Söta med lite agavesirap, honung eller kokossirap om du vill ha den lite söt.

 


Gurkmeja-pasta

3 msk gurkmeja

1 dl vatten

Gör såhär: Häll vattnet i en liten kastrull och tillsätt gurkmejan. Sjud på svag värme under omrörning i ca 5 minuter tills det blir en pasta. Tillsätt mer vatten om det blir för tjockt. Låt svalna och förvara i kylen.

Golden milk – hälsosamt
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Golden milk – hälsosamt, gott och enkelt

Tag golden milk, gurkmeja, Immunförsvar
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg