Gör egna snickers och bounty – nyttigare

Gör egna snickers och bounty – nyttigare

Det traditionella julgodiset kan med fördel slopas till förmån för en hemmalagad variant. Här tipsar vi hur man gör egna bounty och snickers.

Vad gör man nu när man bestämt att man vill leva ett mer hälsosamt liv och sedan så närmar vi oss juletider där affärerna dignar av juleskum, kola och allt möjligt som kan frestas. Ja, tänk bara på vad vi själva bakar och lagar innan jul…knäck, konfekt osv…det är tradition och traditioner är till för att hållas och då måste man ju bara äta en hel del socker under julen eller hur?  Eller….behöver vi det?

Jag har här till dig 2 alternativ som du kan göra som är söta i sig självt och som inte innehåller något tillsatt socker, dessutom så är det fritt från både det ena och det andra så det passar många.

Jag har idag gjort BOUNTY och SNICKERS och de blev verkligen goda, och innehåller…ja, det ser ni här nedan:

Smaklig julespis /Redaktionen


BOUNTY

1 dl kokosolja (gärna eko)

1 påse kokosflingor

1 vaniljstång (fröna)

Mörk choklad som inte innehåller tillsatt socker, ca 100gr

Gör så här: Blanda allt utom chokladen, låt stå och svälla, forma till avlånga mumsbitar, låt stå kallt. Smält chokladen och doppa kokosbitarna (som stelnat) i chokladen och ställ kallt igen.

 

SNICKERS

9 dadlar (utan kärnor)

hett vatten

1/2 dl eko cruncy jordnötssmör

flingsalt

1/2-1 dl salta jordnötter

samma choklad som till bounty ca 100gr

Gör så här: Lägg dadlarna i hett vatten i ca 10-15 minuter, häll av vattnet men spara ca 1-2 msk och mixa till slät smet, blanda i jordnötssmöret, mixa till en karamellsmet. Tillsätt salt och 1/2 dl jordnötter mixa bara lite så det finns bitar kvar. gör mumsbitar och tryck fast jordnötter på ovansidan och ställ kallt. Ta fram när de stelnat och doppa i den smälta chokladen och ställ kallt igen.


Gör egna snickers och bounty – nyttigare
Skriv ut Pin
Inga betyg än

Gör egna snickers och bounty – nyttigare

Tag Godis, julgodis, nounty, nyttigt, snickers
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg