Go coconuts – den nya ekoglassen utan tillsatser

Go coconuts - den nya ekoglassen utan tillsatser

Nu lanseras ekoglassen Go coconut i smakerna Tropical vanilla och Rich chocolate. Den goda och krämiga glassen som är helt växtbaserad.

Go Coconuts

Basen i Go Coconuts är kokosmjölk som kommer från Thailand, där kokospalmer är en del av den naturliga växtligheten. Fruktköttet i kokosnötterna pressas varsamt till krämig kokosmjölk. 

Go Coconuts sötas med ekologisk agave från odlingar i Mexiko. Det är en växt vars juice koncentreras till agavenektar. Agave har ett naturligt lågt GI, vilket gör att blodsockret inte höjs på samma sätt som när man äter saker sötade med vanligt socker.

Kakaon i glassen kommer från Dominikanska Republiken och ger en rik, mustig chokladsmak. Den produceras av ett kooperativ och är ekologisk och fair trade märkt. Vaniljen är så kallad Bourbonvanilj från Madagaskar. Den ger glassen en rund vaniljsmak och är ekologisk och KRAV-märkt.

Go coconuts innehåller få utvalda ingredienser av högsta kvalitet från ekologiska producenter. Basen är krämig kokosmjölk som är sötad med agave och smaksatt med vanilj eller choklad. Vaniljen är KRAV-märkt Bourbonvanilj från Madagaskar och kakaon kommer från ett Fair Trade kooperativ på Dominikanska republiken. Fördelen med agave är ett naturligt lågt GI.

Bakom Go coconuts ligger 33-åriga tvåbarnsmamman Sofia Lindskog. Sofia har alltid älskat att njuta av efterrätter. När hon 2011 mer och mer övergick till en växtbaserad kost inleddes en period av intensivt experimenterande i köket. ”Klart det måste gå att njuta fullt ut utan både mjölk och ägg!” En återkommande favorit i familjen blev glassen gjord på kokosmjölk. ”Det ska vara enkelt att njuta lite hälsosammare”, blev ledordet när Sofia skapade Go coconuts.

Go coconuts tillverkas i Sverige. Den lanseras i 0.5 L-förpackning och finns att köpa i utvalda ekobutiker och medvetna dagligvarubutiker.

Se alla återförsäljare här

 

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.