Gick ner 24 kilo – efter grönsaksdiet

Gick ner 24 kilo - efter grönsaksdiet

Att fylla halva tallriken med grönsaker och välja olivolja i stället för grädde och smör i matlagningen hjälpte Angelica att tappa 24 kilo.

Statistik från Folkhälsoinstitutet visar att 44 procent av alla svenska män och 28 procent av kvinnorna är överviktiga. Expressen Hälsa har träffat Angelica, som vägde som mest 84 kilo och inte längre kunde använda sina kläder. Numera består halva tallriken av grönsaker. Och Angelica von Rosen håller sin nya matchvikt på 60 kilo – trots att hon sällan hinner träna.

Angelica tog tag i saken på egen hand och övertalade företaget hon jobbar på att låta de anställa gå en kurs hos Viktväktarna.
– Vi fick lära oss att alltid ha sallad till maten, helst halva tallriken, och att dricka vatten så att vi inte stoppade i oss saker för att vi var törstiga. Det var kanon att ha stöd av kollegerna, säger Angelica.

Idag har Angelica alltså lyckats gå ner sina 24 kilo och mår mycket bättre än förut.
– Jag orkar mycket mer nu, allt är roligare och jag har köpt en helt ny garderob, säger hon.

Angelicas dag:

5.30: Frukost. En tallrik yoghurt.
9.00: Gröt med banan.
12.00: Lunch, exempelvis sallad, kycklingspett och ris.
15.00: Frukt.
17.00: Middag, exempelvis fisksoppa eller tacogratäng med grönsaker.
20.00: Tv-snacks, vindruvor eller morötter med dipp.

Grönsaker, frukt och kryddor som bränner fett:

Chili: Innehåller capsicin som är ett bioaktivt fettlösligt ämne och det som sägs ge chilin fettförbrännande och energiförbrukande egenskaper.
Gröna bananer: Innehåller fibrer och resistent stärkelse som frigör vissa ämnen från tarmen ut i blodet. Signalsubstanser och hormoner ökar förbränningen och därför är fibrer mer användbara än man tidigare trott.
Mörka bladgrönsaker: Spenat, ruccola och broccoli är så kallade ”greens” som ska hjälpa matsmältningen och motverka förstoppning.
Selleri: Sägs vara en ”negativ kalori” som förbrukar mer kalorier i nedbrytning och transport än vad den innehåller.
Ingefära: Förbättrar insulinresponsen och regleringen av blodsockret. Ett för högt blodsocker eller insulinsvar hämmar fettförbränningen.

Källa: Expressen Hälsa

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.