Genomtänkt skärmtid ger bättre hälsa

Genomtänkt skärmtid ger bättre hälsa

Hälsa handlar om att ta kontrollen över sitt liv. Man behöver inte vara elitidrottare för att inse kraften i en väl genomtänkt plan som man genomför. I en tid då man knappast kan leva utan en skärm så är det lätt hänt att den helt tar över ens liv, men så här kan du få bättre balans.

En svensk kollar mejlen i genomsnitt 150 gånger per dag! Om du vill må riktigt bra så ska du ta kontrollen över din skärmtid och se till att den enbart ger dig hälsa. Istället för att se om det har kommit ett nytt mejl så kan du till exempel spela ett spel som ökar din mindfulness och får dig att känna mer energi.

Spel som ökar fokus och koncentration

Professionella pokerspelare är smarta. Inte bara på så vis att de vet hur man ska läsa av andra människor och satsa på ett lurigt sätt. Enligt en artikel på 888poker online så är pokerproffs som Daniel Negreanu och Andrew Lichtenberger mycket noga med vad de stoppar i sig. De förstår att man med en hälsosam kost klarar mer, och det oavsett om man spelar professionell poker eller tävlingscyklar. Men du måste inte ta dig till de stora pokerturneringarna för att förbättra din mentala förmåga. Använd din skärmtid på ett smart sätt. Kör lite poker då och då på bra pokerrum där du kan möta folk på din egen nivå och vässa hjärnan med strategier och logiskt tänkande.

Skydda din syn!

Det är numera känt att alltfler får synproblem på grund av mobiltelefoner och surfplattor. För mycket tid på skärmen kan orsaka så kallad falsk närsynthet. Man ser suddigt på nära håll och behöver glasögon på grund av att ögats muskler får kramp av ansträngningen. Ta regelbundna pauser från mobilen för att skydda din syn. Ta för vana att fika utan mobilen och gå ut då och då utan en skärm i fickan. Installera ett alarm på din dator så att du tar en paus var 20:e minut då du reser dig upp och blickar minst 20 feet (6 meter) bort under 20 sekunders tid. Detta kallas för 20-20-20 metoden.


Sitt inte för länge!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.