Frukter kan skydda dig mot solen

Frukter kan skydda dig mot solen

Att smörja in sig väl innan man går ut i solen är inget nytt för oss människor. Man kan däremot förebygga ett bättre skydd för huden genom att äta frukter och grönsaker regelbundet.

Största organet i kroppen är som ni säkert vet, huden. Den påverkas i högsta grad av vad vi äter. Nu finns det forskning som säger att om man äter färgpigment så gör detta att antioxidanter funkar som ett skydd för kollagenet som finns i huden och bidrar till ett visst skydd mot solens UV-strålar.

– Det är Ellagsyra som skyddar kollagen och motverkar inflammation i huden som i sin tur minskar risken för att bli skada av solens strålar, säger Helena Nyblom som är författare till tidningen metro.

Men det finns självklart andra ämnen i frukter och bär som visar sig skydda huden väldigt. Lykopen är ett annat ämnen som också har en skyddande effekt på så vis att den lagras i kroppen och ger en inre solskyddsfaktor.

– Vill man få en bra effekt på detta ska man börja några månader innan semestern och då krävs också regelbundet ätande av dessa bär och frukter, säger Helena Nyblom

En forskning visar att om man äter 5 matskedar tomatpuré och cirka 10 gram olivolja varje dag i tre månader får man upp till 33 procent bättre solskydd.

/Kenneth Andersson

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.