Friskis&Svettis Stockholm

Friskis&Svettis Stockholm

Skapar motivation till träning året om

– Vi vill få igång folk och motivera dem att röra på sig året om, säger Staffan Marmolin, marknadschef på Friskis&Svettis Stockholm.
Friskis&Svettis Stockholm är redan Sveriges största ideella förening med över 60 000 medlemmar och 1 300 funktionärer. Ett av föreningens mål under 2010 är att få 50 000 fler Stockholmare att röra på sig. Därför har man tagit initiativet till Världens friskaste stad.
– Det är viktigt att man rör på sig för sin hälsas skull. Vetenskapliga studier har visat att ökad kondition leder till ett längre liv. Vi som förening har som uppdrag att få så många som möjligt att röra på sig, så vi försöker flytta ut verksamheten där människor finns, säger Staffan Marmolin.

Gratis utomhusträning
All träning som Friskis&Svettis Stockholm håller i utomhus kommer att vara kostnadsfri under hela 2010. När motivationen tryter och det känns för kallt och grått att ge sig ut är det lättare att jogga i en grupp, med andra motionärer och en ledare som hejar på och peppar en. Den som inte har joggat förut kan komma igång med hjälp av Jogg-cross. Då stannar man flera gånger under turen och utför olika styrketräningsövningar med hjälp av de redskap som finns i naturen. Den här träningsformen passar även den vane joggaren, som behöver variation på sin träning. Stavgång erbjuds för de motionärer som föredrar ett lägre tempo, även inlinesåkning i grupp erbjuds. Friskis&Svettis Stockholm har också en vandringssektion som går ut och vandrar tillsammans.

Om man är mer äventyrslysten kan man välja att paddla kajak eller åka långfärdsskridskor. Den som aldrig stått på ett par långfärdsskridskor kan ”prova på” på Östermalms IP där skridskor finns att låna. Dessa aktiviteter kommer att erbjudas gratis under året, med undantag om det tillkommer hyra av utrustning och övernattning. Ett annat exempel på utomhusaktivitet är den populära sommarjympan, som redan nu är efterfrågad. Den känsla som infinner sig efter att ha jympat tillsammans en ljum sommarkväll i någon av Stockholm vackra parker går inte att beskriva. Ännu en aktivitet som passar alla typer, ung som gammal, nybörjare som van motionär.

Träningshjälp
För att hjälpa ännu fler människor till ett motionsrikare liv har Friskis&Svettis Stockholm startat träningshjälpen på sin hemsida. Det är enkelt att vara med och hjälpen är till för alla. Efter att ha svarat på tre olika frågor får man enkla träningstips utifrån sin egen profil.
– Att först och främst komma igång i vardagen är viktigt. Gå ett extra kvarter när du ska äta lunch, eller varför inte få med arbetskompisarna på lunchpromenad. Dessutom får vana motionärer tips på varierad träning och andra utmaningar, säger Staffan Marmolin.
Att just variera sin träning är viktigt. Därför erbjuder Friskis&Svettis Stockholm över 50 olika typer av träning fördelat på 750 pass i veckan. På Friskis&Svettis Stockholms hemsida finns F&S Community, där du kan följa träningsbloggar, eller varför inte starta en egen blogg. Den som behöver hjälp eller stöd kan klicka in sig på forumet, där medlemmarna utbyter erfarenheter och stödjer varandra när det känns tungt. Gillar man att promenera kan man få hjälp med att hitta vackra promenadslingor med olika längd. På F&S Community kan du även lägga upp en egen träningsdagbok, som hjälper dig att överblicka din träning och dina framsteg. Har du ett kort på Friskis&Svettis Stockholm kopplas det till träningsdagboken. Varje gång du drar ditt kort i receptionen registreras träningen i dagboken. Då får man statistik på vad man tränat och hur mycket. Det kan vara till hjälp för motivationen, och man får lätt en överblick på om man tränar varierat och hur ofta.

Om Friskis&Svettis Stockholm når sitt mål med 50 000 fler aktiva stockholmare visas när nästa års folkhälsorapport kommer. – Vi vill se en förändring. Om vi inspirerar människor till ett liv med mer rörelse och träning har vi lyckats, säger Staffan Marmolin. Vill du vara med och stödja, skriv under Friskis- &Svettis Stockholms manifest; Tillsammans mot världens friskaste stad.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras