Fotsvett och dålig lukt i skorna? Så slipper du det

fotsvett

Annons för ShoeHype

Trött på illaluktande skor efter träningspasset? Då är du inte ensam. Men lugn, det finns en snabb räddning! ShoeHype desinfektionsspray tar inte bara bort den dåliga lukten från fotsvett – den dödar även bakterier och gör skorna fräscha igen.

Alla kan vi nog relatera till lukten av fotsvett när man öppnar träningsväskan och plockar ur skorna. Den dåliga lukten kan vara så intensiv att vi helst bara vill kasta skorna. Men gör inte det! Det finns enkla knep att ta till för att rädda även de mest odörrika skor. ShoeHype desinfektionsspray fräschar snabbt upp dina skor igen. Desinfektionssprayen nollställer dina skor från både fotsvett och dålig lukt. Tar du regelbundet hand om dina skor och använder ShoeHype desinfektionsspray så får du inte bara renare och snyggare skor, du hjälper dem även att hålla längre. På så sätt spar du både på planeten och din plånbok.

Varför luktar fotsvett illa?

Foten är en kroppsdel som svettas mycket, faktiskt några centiliter varje dag. Lägg där till en varm sommardag eller ett hårt träningspass och du kan ju själv tänka dig hur illa dina skor kommer att lukta. Men visste du att just svett inte har någon direkt doft? Alltså luktar fotsvett egentligen inte illa. Men vadå tänker du, mina skor luktar ju alltid illa när jag har svettats i dem. Och där har du rätt, fotsvett ger illaluktande skor. Men det är inte själva svetten som ger ifrån sig en dålig lukt. När fotsvett blandar sig med bakterier, döda hudceller och svampsporer så gottar de ihop sig och förr eller senare så börjar det att lukta illa. Lukten skiljer sig mellan olika personer och olika material främjar att bakterier stannar kvar och gror i skorna. Skor som används vid fysisk aktivitet luktar normalt sett värre och detta beror såklart på att en större mängd fotsvett blandas med fler hudceller.

Hur undviker du fotsvett?

Att just fötterna ligger i riskzonen för att lukta extra illa beror mycket på att de är instängda i skor en stor del av dagen. Dessutom finns det fler svettkörtlar på fötterna än någon annanstans på kroppen. Fotsvetten som samlas i dina skor blir ett perfekt ställe för bakterierna att gro. Eftersom skor sällan tvättas så lagrar dem bakterier och den dåliga lukten kan lätt fastna. Lukten kan dessutom förvärras varje gång det kommer ny fotsvett. Du har nog själv upplevt att skorna ibland inte luktar så mycket förrän du faktiskt gått i dem en stund. Värmen från dina fötter aktiverar bakterierna igen och gör att lukten vaknar på nytt.

  • Det första du bör göra för att undvika fotsvett är såklart att hålla fötterna rena och torra. Tvätta fötterna dagligen och använd gärna en antiperspirant de dagar då risken för fotsvett är hög. Håll tånaglar rena och korta och fila bort all död eller hård hud regelbundet.
  • Se till att fötterna är torra innan du sticker ner dem i skorna eller sätter på dig strumpor. Använd alltid rena strumpor i skorna, gärna i ett material som andas. Har du stora problem med fotsvett kan det vara smart att investera i ett par sportstrumpor som hjälper till att absorbera fukt. Vissa dagar kan det även hjälpa att byta strumpor flera gånger för att hålla fötterna fräscha.
  •  Använd inte samma skor varje dag, även om du inte har svettats i dem kommer det att finnas fukt kvar. Om du tränar varje dag, varva mellan olika träningsskor och se till så att de är ordentligt torra innan du använder dem igen. Och du, glöm inte att spraya skorna med desinfektionsspray efter träningspasset.

Så tar du bort fotsvett och dålig lukt i skor

Ibland spelar det ingen roll hur många gånger du byter strumpor, den dåliga lukten från fotsvett sitter ändå kvar. Men det finns några enkla knep att ta till:

1. Rengör dina skor regelbundet

Börja med att göra rent utsidan på skorna, borsta dem eller torka av dem med en handduk. Går skorna att tvätta i tvättmaskin så gör gärna det. Sen är det dags att ta sig an den dåliga lukten.

2. Lufta och torka skorna

Att låta skorna få lufta efter träningspasset kan vara en bra idé för att slippa fukt. Det är i ett par svettiga och fuktiga skor som bakterierna gror som bäst. Och som du nu vet är fotsvett och bakterier lika med dålig lukt.

3. Den bästa lösningen mot fotsvett och dålig lukt

Efter att skorna är luftade är det dags att göra sig av med alla bakterier. ShoeHype desinfektionsspray tar effektivt bort både bakterier och den dåliga lukten av fotsvett. Desinfektionssprayen återställer dina skor och gör dem snabbt fräscha igen. Även de mest illaluktande skor kan räddas. ShoeHype desinfektionsspray är lätt att använda och lämnar inga spår förutom syre och vatten. Genom att använda den är du snäll både mot miljön och dina skor. 

4. Desinfektionsspray – bästa sättet att få bort fotsvett

Som du redan vet är en varm och svettig sko det perfekta stället för bakterier bo på. Och för att döda bakterier och därmed undvika dålig lukt i skorna krävs det mer än bara att lufta skorna. Med en desinfektionsspray speciellt anpassad för att ta bort dålig lukt från bakterier och fotsvett så ger du dina skor ett nytt liv. ShoeHype desinfektionsspray löser snabbt problemen som fotsvett skapat och gör att skorna känns som nya igen. Desinfektionssprayen har otroliga egenskaper då den vid applicering omedelbart angriper bakterier och svamptillväxt. Riktigt hårt ansatta skor kan kräva fler behandlingar men när du väl har nollställt dina skor så räcker det med att punktvis spraya sulor och skor. Resultatet blir ett par rena och fräscha skor – fria från både fotsvett, dålig lukt och bakterier. På köpet får du ett par glada fötter som alltid får vandra runt i ett par snygga och fräscha skor.

5. Förläng livslängden på dina skor med desinfektionsspray

ShoeHype desinfektionsspray tar inte bara bort bakterier och dålig lukt, den gör även att dina skor håller längre. Om du regelbundet tar hand om dina skor genom att lufta dem och spraya med desinfektionsspray så kommer dina skor att hålla sig fräscha längre. Så gör dig inte av med favoritskorna – ta hand om dem istället. På så sätt gör du både miljön och din plånbok en tjänst.

Visste du att ShoeHype desinfektionsspray dessutom är 100% nedbrytbar av naturen? Desinfektionssprayen lämnar inga restprodukter förutom syre och vatten. Så du kan med gott samvete behandla dina skor hur mycket du vill utan att påverka miljön på ett negativt sätt.

▶︎ Läs mer på getshoehype.com!

Shoehype desinfektionsspray håller dina saker fräscha

ShoeHype desinfektionsspray fungerar inte bara på skor utan även på andra produkter som behöver en uppfräschning. Desinfektionssprayen är utvecklad för att förebygga och neutralisera dålig lukt i alla typer av skor, väskor, sport och skyddsutrustning. Den är helt biologisk och lämnar inga spår, varken i miljön eller på kläder. Så du kan tryggt använda ShoeHype desinfektionsspray på allt som behöver nollställas från svettlukt och svampangrepp. Några sprayningar och dina favoritsaker är som nya. Kan det bli smidigare?

▶︎ Köp din desinfektionsspray på getshoehype.com!

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras

Sporthälsa