Fördelar du får av att träna med trådlösa hörlurar

Musik vid träning är en självklarhet för många. Det är ett sätt för att hitta både ett extra driv men också för att kunna stänga av allt runt omkring för att fokusera. Musik gör träningen lättare helt enkelt.

Vanligtvis används de klassiska tråddrivna hörlurarna som följer med vid köp av mobiltelefon. Du sätter in dem i ytterörat, och sladden kopplas in i uttaget på telefonen. Problemet med dessa hörlurar är att de har lätt för att åka ur örat och sladden är ofta i vägen. De kräver en armhållare eller fickor för att kunna placera mobilen.

Fördelar med trådlösa hörlurar vid träning

Vid träning eller annan aktivitet finns det fler fördelar med trådlösa hörlurar. Det ger dig mindre störningsmoment. Det underlättar att slippa sladden, det ger en friare känsla då du kan röra dig mer obehindrat. Du kan ändå byta låtar, ändra ljudvolym och svara på samtal genom knapparna på hörlurarna. Detta tack vara att du ansluter hörlurarna till mobilen via Bluetooth.

Utsedd till Bäst köp av tidningen Ljud och Bild år 2017.

Sound by Sweden har två olika trådlösa hörlurar, NiTRO-X wireless och NERO-X wireless. Gemensamt för båda hörlurarna är att de har en smidig och slimmad design. Tack vare den kevlarförstärkta kabeln är de tåliga för slitningar och kabelbrott. De är också svett- och stötsäkra vilket gör att de passar för användning vid träning.

» NiTRO-X har dubbla högprestandabatterier som är placerade inne i hörlurssnäckorna istället för på kabeln. Det gör att du slipper ha det hängande vid sidan av ansiktet och ger en batteritid på över 10 timmar.

» NERO-X har istället ett batteri som är placerat mitt på sladden och som fästs i tröjkragen med hjälp av en medföljande kabelklämma. Tack vare detta fixeras hörlurarna så att de inte rör sig under träningspasset och man får hela 12 timmars trådlös musik.

Det finns så kallade vingar till båda hörlursmodellerna som gör att de sitter på plats i örat så du kan utföra din träning utan att den faller ut. De följer med i olika storlekar för att passa alla.

Fick utmärkelsen Särskilt rekommenderad av Ljud och Bild 2018.

Här kan du läsa mer om NERO-X och här kan du läsa mer om NiTRO-X.
Mer information om Sound by Sweden finns på deras hemsida.

 

Text: Sofia Strand, frilansskribent

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras