Fördelar du får av EM Drink – fermenterad dryck med levande mikroorganismer

Veckans produkt presenterad i samarbete med Agriton Sverige

EM Drink är en glutenfri och fermenterad dryck med levande mikroorganismer som balanserar och stärka tarmfloran i magen. Här berättar vi om de metaboliska produkterna som uppstår under fermenteringen och ger dig vitaminer, enzymer och antioxidanter. 

De senaste årens forskning visar att uppemot 80 % av immunförsvaret finns i tarmen, varför fermenterad dryck blivit trendigt. Mycket pekar på att en mångfald av bakterier har stor betydelse för ett bättre immunförsvar, starkare motståndskraft mot sjukdomar och en bättre hälsa. Goda tarmbakterier kan stötta immunförsvaret och hjälpa oss slippa bli trött, förkyld eller få influensa.

Vad är fermenterad dryck som EM®?

EM Drink är ett flytande kosttillskott med goda mikroorganismer som smaksatts med ekologiska Aronibär vilka är mycket rika på C & K-vitamin. Drycken kan drickas dagligen, av hela familjen, och passar både som shot, måltids- eller energidryck. Med EM® tillför du kroppen ett brett spektrum av godartade och aktiva mikroorganismer. Din tarmflora blir glad!

EM® är en förkortning av effektiva mikroorganismer och är en fermenterad dryck som består av 80 olika mikroorganismer som existerar fritt i naturen, bl.a. mjölksyrebakterier och jästsvampar. När dessa bakterier och andra ämnen inte tillförs i tillräcklig mängd från kosten, kan det leda till att enstaka bakterier får för mycket utrymme vilket i sin tur orsakar obalans i tarmen.

▶︎ Läs mer om EM Drink här.

EM® baseras på dominansprincipen

Det finns tre grupper av mikroorganismer: godartade ’regenerativa’ (5%), sjukdomsframkallande ’degenerativa’ (5%) och opportunistiska, även kallade trendföljarna, (90%). Trendföljarna är de som följer den grupp av mikroorganismer som dominerar på en plats.

Förhållandet mellan positiva och negativa mikroorganismer är avgörande i varje medium (jord, vatten, luft, människo- och djurtarm) eftersom trendföljarna härmar de mikroorganismer som dominerar. För att vara frisk och stark är det därför viktigt att tillföra välgörande mikro-organismer till vår tarmflora.

EM® är patenterad och utvecklades av Dr. Higa i Japan under 80-talet. I non-profit företaget EM Research Organisation (EMRO) utvecklas ständigt nya produkter med fokus på hållbarhet med sikte på att skapa hälsosamma produkter för jord, vatten, växter, djur och människor. Läs mer om EMRO här. 

Agriton Sverige är generalagentur av EM® i Sverige och har ett brett utbud av EM-produkter. För att främja en hälsosam tarm och starkare immunsystem erbjuder vi nu 10% rabatt på EM Drink under juni månad. Använd rabattkod EM Drink vid beställning.

▶︎ Läs mer om företaget och EM Drink här.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.