FoodEcoBox – framtidens matlådor för din träning, hälsa och miljön

matlådor

Kost, träning och planering går hand i hand för resultat och hälsa som du säkert känner till. Med hjälp av FoodEcoBoxs smarta matlådor kan du dessutom paketera exakt det du behöver varje måltid, med bibehållen näring och färskhet. Veckans produkt tar din matförvaring till nästa nivå.

Förberedda matlådor är ett enkelt sätt att säkerställa ditt energiintag inför träningen och ge kroppen rätt näring för återhämtning efter. Det minskar även spontant småätande och impulsköp i närbutiken, vilket på sikt både bidrar till både förbättrat välmående och ekonomi. Däremot är matens hållbarhet är inte så bra i många matlådor, vilket kan göra det svårt om du vill förbereda luncher eller andra måltider för hela veckan – tills nu.

FoodEcoBox – framtidens matlådor för din träning, hälsa och miljön

I nya FoodEcoBox håller maten upp till fem gånger längre jämfört med vanliga matlådor, med bibehållen näring. Det gör att du utan problem kan förbereda din mat för många dagar på en gång, utan att behöva tänka på att den blir dålig.

Bibehåller smak och näring i maten upp till 5 gånger längre, helt naturligt!

De smarta matlådorna är inte bara för lunch och middagsmat. Du kan även planera och förvara pålägg, frukt och grönsaker till frukosten för hela veckan. På så sätt kan du förenkla din vardag och spara tid, eftersom allting är förberett. FoodEcoBox gör det med andra ord enklare att äta hälsosamt – även när du har bråttom. Perfekt för dig som prioriterar träning och familj, att frigöra tid genom att laga flera portioner åt gången.

► Läs mer om FoodEcoBox här!

matlådor
Två veckor gammal sallad är fortfarande såhär fräsch i sin FoodEcoBox.

Fördelar plånboken och klimatet

Förbättrade träningsresultat och hälsa för dig, men ytterligare en viktig aspekt – för klimatet! Matsvinnet minskar när du hittar en bortglömd matlåda i kylen som fortfarande är färsk och god att äta, plus att du minskar förbrukningen av engångsprodukter för förvaring. Det här är förstås även positivt för din plånbok: med minskat matsvinn och färre inköp så sparar du pengar.

Hur funkar matlådorna?

FoodEcoBox använder sig av vakuum för att förlänga hållbarheten. Vakuumförvaring gör att nedbrytningen minskar och på så sätt bevaras både smaken och näringen. Detta gör i sin tur att matupplevelsen förhöjs och maten får mer energi trots att den inte är dagsfärsk. Vakuumförvaring går ut på att syret extraheras ur matlådan, vilket innebär att bakterietillväxten begränsas och förruttnelseprocessen saktas ned.

matlådor

Matlådorna kommer tillsammans med en pump som används för att extrahera syret. Pumpen är enkel att använda och processen går snabbt. Det är alltså varken krångligt eller tidskrävande, men det gör stor skillnad för din mat.

Så här gör du:

  1. Sätt den nedre delen av pumpen över luftventilen på matlådans lock.
  2. Tryck lätt på knappen på ovansidan av pumpen. Den indikerar då grönt, och pumpen börjar suga ut syret ur behållaren för att skapa ett vakuum.
  3. Se till att pumpen sluter tätt över ventilen, och att det inte finns något fysiskt föremål eller väta mellan dessa.

Om maten i matlådan innehåller mycket vätska bör du inte fylla lådan mer än 80 procent, eftersom pumpen då kommer att suga ur vätskan.

matlådor

FoodEcoBox är för dig

Oavsett om du är mån om dina träningsresultat, hälsan, vill spara tid och pengar, eller mest värna om miljön så är FoodEcoBox ett smart val.

► Läs mer och köp dina matlådor från FoodEcoBox här!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.