Fördelar med BCAA – livsnödvändiga aminosyror, nu i godissmak

Fördelar med BCAA – livsnödvändiga aminosyror

Att protein mättar bra, bygger upp och främjar kroppssammansättning känner du kanske till? Men att vräka i sig protein har också en del baksidor. Den köttfrossa som de flesta kanske föreställer sig när man pratar högt proteinintag kan svida i både plånbok och för miljön. Men genom att inta rena aminosyror, så kallad BCAA, kringgår du många problem. Nu i sensasionell godissmak från MM Sports.

4 fördelar med BCAA

1. Proteinet helt rent, utan spår av fett, kolhydrater eller socker. 

2. Aminosyrorna är också betydligt mer lättsmälta än tyngre mat och drycker. 

3. Aminosyror är ett prisvärt alternativ.

4. Smaken. BCAA är känt för sin friska och syrliga smak, men utan socker och laddat med protein istället.

BCAA, branched chain amino acids eller sidogrenade aminosyror på svenska, kan beskrivas som protein i renodlad form. När vi pratar om protein i kosten syftar vi främst på de aminosyror som är livsnödvändiga för kroppen. Dessa essentiella aminosyror måste intas via föda. En särskild kategori av dessa är BCAA, som består av de tre aminosyrorna l-leucin, l-isoleucin och l-valin, och som anses som särskilt viktiga för bevarandet och uppbyggandet av muskler. Det kan låta kemiskt och främmande, men BCAA är fullt normala ämnen som du dagligen får i dig från kosten.

Fyra fördelar med BCAA

1. Proteinet helt rent, utan spår av fett, kolhydrater eller socker. Det underlättar en exakt dosering. 

2. Aminosyrorna är också betydligt mer lättsmälta än tyngre mat och drycker, vilket är en god nyhet för alla som vill få i sig protein i samband med träningen när aptiten inte alltid är på topp. 

3. Aminosyror är ett mycket prisvärt alternativ. Exempelvis innehåller en burk XLNT BCAA 405 g rent protein och kostar ca 269 kr. Att få i sig lika mycket från kycklingfilé hade krävt över två kg kött. Inga fåglar drabbas vid tillverkningen av BCAA heller.

4. En annan fördel är smaken. BCAA är känt för sin friska och syrliga smak, praktiskt taget flytande och uppfriskande godis, men utan sockret och laddat med protein istället.

Sammanfattningsvis är BCAA något alla atleter, elitidrottare som motionärer, har fördel av. Välsmakande, uppfriskande och lättdrucket, prisvärt och praktiskt protein i renodlad form.

 

XLNT Sports BCAA är en premiumprodukt där smak och innehåll har lyfts ett snäpp. Med åtta noggrant och omsorgsfullt utvecklade specialsmaker är upplevelsen något utöver det vanliga. Den senaste favoriten heter Sour Watermelons, vattenmelon med en uppfriskande syrlighet. Innehållet är också berikat med vitaminer och andra naturligt förekommande substanser, för att skapa en sportdryck för muskelbygge och välmående.

 

Text: Anna Lissjanis

Fakta och foto: MM Sports

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.