För Vitri Medical är livräddning en hjärtefråga

För Vitri Medical är livräddning en hjärtefråga

ViTri Medical AB är ett svenskt företag som utmanar storbolagen inom sårvård, förbandsmaterial och första hjälpen. Svenska landsting är en stor kundgrupp för bolaget som levererar förband och förbrukningsmaterial till i stort sett hela landet. ViTri har också mycket på gång inom första hjälpen och hjärtstartare där man samarbetar med bland annat Röda Korset.

ViTri Medical

 

Grundades år 2006 av Jonas Köpcke och Helene Johannessen.

Affärsidén: Att förse sjukvård med bra produkter till konkurrenskraftiga priser genom nära samarbete direkt med tillverkare och genom en effektiv logistik.

ViTri har givande samarbeten med flera stora organisationer inom friskvård och hälsa. Bland dem kan nämnas Svenska Röda Korset, BRIS, Vasaloppet, Stockholm Marathon Gruppen, Skid-VM
i Falun 2015 och de är alltid öppna för nya och utökade samarbeten med aktörer som gör positiva insatser i samhället.

www.vitri.se

– Det hela började med att vi såg att det fanns utrymme för en aktör som kunde gå in och utmana de företag som traditionellt har dominerat marknaden inom förbandsprodukter. Konkurrensen var dålig och vi bedömde att vi kunde ta fram produkter med rätt kvalitet på ett mer kostnadseffektivt sätt, säger Jonas Köpcke, vd på ViTri Medical.

sites/default/files/jonas köpcke.jpgJonas Köpcke

I dag har ViTri Medical funnits i åtta år och är ett av de snabbast växande företagen i branschen.

– Vi började med förbandsartiklar mot sjukhusmarknaden och påbörjade snabbt även framtagandet av ett komplett sortiment inom förstahjälpen. Bland annat har vi tagit fram specialanpassade väskor som numera används av till exempelvis Röda Korset, Polisen och Tullverket.

– Vi såg att det var en bra kombination med förbandsartiklar och första hjälpen då vi enkelt kunde nyttja samma produkter inom båda områdena. För marknaden utanför offentliga upphandlingar nyttjar vi ett nätverk av återförsäljare som hjälper oss att nå slutkunderna som kan vara privatpersoner, företag och föreningar, berättar Jonas Köpcke. 

Sedan drygt två år har bolaget också agenturen för Cardiac Science som är en av de största tillverkarna av hjärtstartare. I samband med detta har deltagande vid större evenemang blivit en del av marknadsföringen. Samarbete har etablerats med bland annat Vasaloppet och Stockholm Marathongruppen och i sommar kommer ViTri Medical att synas även vid Lidingöloppet och Almedalsveckan.

– Vi förser vid dessa event Röda Korset med utrustning som kommer användas till allt från vrickade fötter och getingstick till hjärtinfarkter.

Vad innebär det att era hjärtstartare finns på plats i de här sammanhangen?
– Så fort det är mycket människor samlade och helst när det är stressigt och fysiskt ansträngande kan man se en förhöjd risk för plötsligt hjärtstopp. Genom att det finns hjärtstartare
och förstahjälpen utrustning inom
räckhåll höjs säkerhetsnivån och tryggheten för besökande och tävlande. Det händer ganska ofta att någon får symtom och man har räddat liv ett antal gånger med våra hjärtstartare. Alla har nog hört talas om hjärtstopp i samband med de stora motionsloppen och för oss känns det självklart att bidra till säkerheten, säger Jonas Köpcke.

Hjärtstartarna – Powerheart, som marknadsförs av ViTri är extremt lätta att använda. De är utvecklade med patenterad teknologi och utför automatiska självtester, vilket
ger en oöverträffad säkerhet. Powerheart
finns på många platser i samhället, till
exempel på sjukhus, skolor, restauranger, shoppingcenter, flygplatser, bibliotek, idrottsplatser och andra offentliga platser. Även polis, räddningstjänst, kustbevakningen och ambulansverksamheter använder Powerheart.

Text: Kajsa Ådahl

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.