Följ med på världens största cykelmotionslopp – utan att trampa själv

Följ med på världens största cykelmotionslopp – utan att trampa själv

Är du nyfiken på att cykla Vätternrundan men vill se hur loppet går till först? Nu har du möjlighet att följa världens största motionslopp på cykel via live-kameror. Så här kommer du nära loppets puls, spänning och storslagna miljö.

Följ Vätternrundan digitalt

När? Vätternrundan 300 km går den 16-17 juni. Det kommer även att live-sändas från Tjejvättern 10 juni och Halvvättern 11 juni.

Hur? Via 6 kameror på olika cyklister i 3-milsloppet, samt 2 kameror under Tjej- och Halvvättern. Alla kameror strömmar live och sändningen växlar hela tiden mellan de olika kamerorna. 

Vem? Bland annat kan du följa före detta skidåkaren Johan Olsson, triathleten Lisa Nordén och före detta proffscyklisten Fredrik Kessiakoff. 

Var?Cykla.se och Vätternrundans webbplats. Dessutom kommer den att sändas på storbildsskärmar i målområdet och i depån i Hjo. Precis som tidigare år kan du även prenumerera på sms för specifika åkare, så att du ser precis när de har varit i olika depåer.

Som cyklist? Via appen RaceONE kan cyklister själva dela sitt lopp med vänner och bekanta.

Vätternrundans 300 km brukar beskrivas som en ordentlig utmaning, en av de tuffaste vi har i landet. Samtidigt berättar de flesta cyklister om en mycket speciell upplevelse. Dels känslan att orka cykla så långt, dels den vackra omgivningen med storslagna soluppgångar och mäktiga vyer över Vättern. Och nu tar Vätternrundan tekniken till hjälp för att fler ska få ta del av upplevelsen.

– Ett gäng utvalda cyklister, med olika starttider, förses med kameror som live-sänder varje meter de kör längs banan, berättar Ulrika Smith Svenstedt, marknadschef för Vätternrundan.

Sändningarna kommer att ge en unik inblick i vad det faktiskt innebär att cykla 300 km runt Vättern, oavsett om man cyklar på 14 eller 8 timmar. Tanken är att man ska kunna följa alla typer av cyklister, från nybörjaren till OS-guldmedaljören – precis det som gör Vätternrundan unikt. Live-sändningen gör att alla kan följa den tuffa kampen, hela vägen runt Vättern.

– Som åskådare ska vi få dela deras upplevelse, i med- och motgångar. Vi får känna pulsen på riktigt, nästan som att vi sitter på cykeln själva.

Några av sändningarna blir dessutom lite extra intressanta. En av cyklisterna vars lopp ska live-sändas är före detta skidåkaren Johan Olsson, som får klassas som nybörjare i cykelsammanhang. Andra cyklister tittarna kommer att kunna följa är triathleten Lisa Nordén och före detta proffscyklisten Fredrik Kessiakoff, båda från Skoda Cycling Team.

– Det känns jättebra att få den här möjligheten. Idrottskulturen betyder så mycket för mig och klassikerloppen är ett monument för svenskt idrottsliv. Det ska bli otroligt kul att genomföra det, säger Johan Ollson.

Live-sändningen kan även följas på Cykla.se, på Vätternrundans webbplats och Vätternrundans Facebooksida, samt visas på storbildsskärmar i målet och depån i Hjo.

– Det blir ett sätt att knyta ihop loppet för cyklisterna också, säger Ulrika Smith Svenstedt. Man ska känna att man är med i hela loppet, inte bara sitt eget. Vätternrundan är ett långt lopp, och vi vill göra det lättare och roligare för alla att följa vad som händer – inte bara i Motala.

Foto av Johan Olsson: Lars Paulsson

Övriga foton från vatternrundan.se

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.