Hemgjord och fluffig raw chokladmousse. Lika lättfixad som ljuvligt god. Här hittar du receptet som vi får tacka Kajsa för.
En len, ren och raw chokladdröm som även passar dig som är gluten- och/eller laktosintolerant.
Raw chokladmousse
Ingredienser (3 portioner):
– 3 frysta bananer
– 2 tsk kakao
– 1 näve finhackade hasselnötter
– 2 tsk honung
– 1 nypa vaniljpulver
– apelsinzest från 1 apelsin
Gör så här: Mixa ihop allt till en jämn kräm. Låt gärna krämen stå nedkyld en liten stund efter att du mixat den, så får den en mer mousseliknande konstistens.
Följ gärna Kajsa för mer inspirerande läsning inom träning och hälsa
Recept och foto: Kajsa Eriksson
Text: Anna Lissjanis
Appropå sockerfria recept vill vi passa på att bjuda in till vårt gratis läsarevent på tema socker kopplat till hälsa 21 mars kl 18-20.30 på Salming Concept Store i Stockholm. Läs mer här. Varmt välkommen!