Fixa eget gym med lån

Om du tycker om att gymma så har du förmodligen en hälsosam kropp. Att röra på sig är bra och forskarna slår gång på gång fast att det är bra även att röra på dig bara lite grann. Det kan vara svårt att komma igång med att börja träna, särskilt för den otränade. På grund av det kan det vara en bra idé att börja lite smått. Du kan exempelvis börja ta en lite längre promenad var- varannan dag. Börja långsamt och öka takten i det tempo som du känner i bekväm i. 

Investera i träning är att investera i ditt liv

Du kan långsamt börja med att förvandla dina promenader till träningspass. Genom att börja med att byta ut skorna till ett par löparskor och dina vanliga kläder till träningskläder. Du kommer då att blir gladare eftersom det kommer kännas mer som att du tränar. Dessutom kanske du vågar öka tempot lite till så att du blir lite svettig, vilket inte gör något eftersom du har träningskläder på dig. Vill du å andra sidan ha muskler behöver du träningsmaskiner och dessa kan du köpa till din bostad.

Om du vill bygga muskler och ha mer gymträning behöver du givetvis maskiner. Det finns mindre maskiner men dessa hjälper ofta inte mycket. Om du brukar köra mycket armar eller rygg kan du vara värt att investera i en träningsmaskin. Ställ den i källaren och träna när det passar dig. Bäst av allt är att du inte behöver bekymra dig om transport till och från gymmet, eftersom det är hemma hos dig själv. Du kan dock behöva lite pengar för att köpa en träningsmaskin, mer om det nu. 

Finansiera ditt hemmagym

Att investera i en träningsmaskin kan alltså kosta en del. Om du ska ha ett stort antal maskiner kan du behöva låna 200000. Det finns olika typer av lån att välja mellan. Du kan välja ett lån med en lägre månadskostnad om du föredrar att lånen inte påverkar din ekonomi så mycket. Om du hellre vill betala av lånet snabbt ska du givetvis gå efter ett lån med en högre månadsutbetalning eftersom lånet då blir avbetalat snabbare än med en lägre månadsbetalning. Glöm inte att göra en budget så du är säker på att du har råd med lånet, mer om det nedan. 

En budget kan vara bra att göra upp om du ska låna en mindre eller större summa pengar. Om du har stenkoll på din ekonomi och vet att du har råd till ett lån är det förstås bara att tuta och köra men i annat fall kan du behöva se över din ekonomi. Det gör du enklast genom att göra en budget. Den ska innehålla inkomster och utgifter. Börja med att rita upp två kolumner och sedan kan du fylla på med posterna. 

Alla utgifter ska räknas ihop och det ska inkomsterna självklart också. Du sitter således med två olika tal. Dessa ska moträknas och det tal du får i slutändan kan tala om för dig om du har råd mycket utrymme i din ekonomi. Om du har det kan du givetvis få fler utgifter utan att det blir ett problem. Men om du redan nu ligger på minus varje månad kan det vara bra att tänka dig för en extra gång innan du får ytterligare en utgift. 

Låg eller hög månadsutbetalning

Det är viktigt att du inte missa att lånet ska betalas tillbaka. En del lån har en hög månadskostnad och det gör att du måste räkna med att en del av din inkomst varje månad kommer till att gå till att betala lånet. Ett lån med en låg månadskostnad är självfallet inte lika belastade för din ekonomi, eftersom det är ett mindre belopp du betalar varje månad. 

Men du ska då också komma ihåg att du har lånet mycket längre än om du exempelvis tar en högre månadskostnad. Det som passar dig och din ekonomin vet du bäst själv. Men det finns också hjälp att få. Du kan alltid fråga kreditgivaren till råds om du ska ta ett lån. Man kan ofta få hjälp med att göra upp en budget eller om man behöver ha koll på andra saker kan man alltid ställa frågor så att man gör rätt val. 

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras