Fem grymma magövningar att göra hemma

Fem grymma magövningar att göra hemma

Vem har sagt att träning måste utföras på gym och med redskap? Det behöver inte alltid vara så komplicerat. SportHälsa bjuder på fem enkla magövningar som du kan göra var som helst och när som helst. Nu finns det inga ursäkter till att inte få magen i trim!


Mountain Climber
Stå i armhävningsposition. Spänn bålen och håll kroppen rak. För sedan vänster knä mot vänster armbåge och sedan tillbaka. Upprepa med andra benet. Tänk på att behålla bålspänningen genom hela övningen, svanka inte.

sites/default/files/Mountain Climber_2.JPG

Jackknife
Ligg raklång på rygg med armarna sträckta ovanför huvudet. Kontrahera magmuskeln så att fötter och händer möts uppe i luften. Håll emot på tillbakavägen och jobba explosivt uppåt. Sträva efter att ha raka ben och armar under hela övningen.

sites/default/files/Jackknife 1_1.JPG

sites/default/files/Jackknife 2_3.JPG

Plankan
Ligg på underarmarna och på tårna. Se till att kroppen är rak som en planka. Behåll en stabil position under utförandet. Tänk på att ligga rak, rumpan ska inte vara högt upp i luften. Spänn magmusklerna och se till att du inte svankar.

sites/default/files/Plankan_2.JPG


Sidoplankan
Ligg på sidan på ena handen eller underarmen och på ena foten. Håll bröstkorgen vinklad framåt hela tiden, kroppen ska vara så rak som möjligt i alla vinklar. Behåll positionen i en viss tid och byt sedan sida. Tänk på att spänna kroppen så att den är rak.

sites/default/files/Sidoplankan_2.JPG


Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.