Fem cykeltrender från Sweden Bike Expo

Fem cykeltrender från Sweden Bike Expo

Idag är sista chansen att ta del av alla spännande cykelnyheter vid Sweden Bike Expo. SportHälsa har rapporterat från mässan hela helgen och avrundar här med fem häftiga trender du inte får missa. Att spana efter om du ska dit idag eller ute på marknaden under våren.

5 av vårens cykeltrender

1. Lysande lätt ryggsäck

FireFly Backpack från 4light är ditt ljus i mörkret. Bokstavligt. Ryggsäcken är försedd med LED-teknik som ger en sfärisk synlighet och ger en trygghet i trafiken. Det laddningsbara batteriet är dessutom av samma modell som Powerbank avsedd för mobiltelefoner.

2. Blinkers för säkrare cykling

Att skapa säkerhet för cyklister har även företaget Indiegogo tagit sig an. Med Blinkers har de tagit bort riskerna med att via handsignaler visa övriga trafikanter vilken riktning man vill ta. Blinker är helt enkelt, ja blinkerslampor för cykeln. Inkluderar även bromslampa och projicerar upp en halvcirkel på marken för att markera cyklistens utrymme på vägen.

3. Minska vindens brus i öronen

Vi som cyklar, springer eller åker båt vet hur jobbigt det kan bli med blåst och vindens brus i öronen. Windfree minskar vindens brus i öronen men låter dig ändå höra omgivningen klart. Bekväma är de dessutom och håller öronen varma i kyla och svala i värme tack vare material framtaget av NASA.

4. Kläder för smart prestation

Back on Track lanserar inom två månader sin nya produkt, en scarf som bland annat reglerar värmen, har antibakteriella funktioner, reglerar lukten och är snabbtorkande. Perfekt för cykling, löpning och skidåkning.

5. Cykeltillbehör där funktion möter säker stil

Väskor som är lika praktiska när du cyklar till jobbet som snygga på kontoret. Sköna handvärmare direkt på styret och stilrena regnjackor som både andas och ger utrymme för trampande ben. Se mer av företaget Weatergoods smarta cykeltillbehör i det här filmklippet.

Text och foto: Anna Lissjanis och Derin Ivgen 

 

P.S. Nu närmar dig Salming Runclub powered by SportHälsa med start onsdag 29 mars kl 18.00. Läs mer och anmäl dig här. Och du – missa inte första tillfället om du vill se din utveckling efter alla åtta löptillfällen. Vi kommer då använda jämföra första med sista tillfället för dig som vill. Varmt välkommen!

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras