Färgstarkt men sobert – här är säsongens trendigaste löparkläder

Färgstarkt men sobert - här är säsongens trendigaste löparkläder

Högsäsongen för löpning närmar sig med stormsteg – och vad passar bättre än att springa i funktionella och snygga plagg med maximal komfort? Vi har spanat in nyheterna från Craft Sportswear som står emot både vind och väta.

I sommar kommer vi springa i färgglada kläder med läckra prints. I alla fall enligt Craft som har låtit sommarens kollektion inspirerats av den myllrande gatukonsten i Amsterdam. Två av printsen som går igen i många plagg ur Crafts kollektioner är line och geo.

 – Inför att vi skapade SS16 åkte vi till Amsterdam för inspirationsresa. En levande och myllrande stad med alla sina kanaler som går kors och tvärs. Våra prints kommer ur en känsla att vilja skapa något modernt med ändå klassiskt. Det är prints som ger en levade yta till plaggen, nästan som en struktur, säger Lena Karlsson, designer på Craft.

 Trendig för både dam och herr
Crafts nya löparkollektion är framtagen för dig som sätter löparglädjen framför tider och prestation. Plaggen som finns i sobra och trendsäkra färger är lika snygga som bekväma.

 – För SS16 finns en hel del rosa toner med för dam, men det är inte de klassiska utan de stretar och drar åt lite nya intressanta håll. Blandat med en mjuk gul och hård svart så händer något spännande. För herr var en mörk blå viktig för oss, då den är modern men med en retro touch. I kontrast till det gav vi herrarna även ett tema med svart och neon som drar åt rosa, snabbt, high tech-look och för den som vill synas. Vi har också ett spektrum med fräscha blå toner tillsammans med de som drar åt grönt, något vi också ser mycket i trend, så detta finns representerat både på dam och på herr sidan men i olika nyanser.

 Ett annat print som återfinns i ett par tights och i den nya serien funktionstrosor är cloud. Printet är baserat på ett fotografi som Lena tog i Kina.

 – Det är från ett morgondopp i poolen med mycket fin natur runt och en vacker himmel. Detta kort lekte jag runt med, klippte och klistrade och tillslut hade vi vårt molnprins klart. När vi skissade på SS16 kollektionen så visste vi ganska tidigt att vi ville ha ett print som var lite drömskt och inte så klassiskt Craft, som ofta är mer grafiskt och sportigt. Vi gillade idén med att applicera ett inte så sportigt tryck på väldigt sportiga modeller.

<!–[if gte mso 9]>

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.