Ett vegetariskt julbord är ett nyttigt julbord

Ett vegetariskt julbord är ett nyttigt julbord

Det är inte lätt att vara vegetarian eller vegan i juletider, något som allt fler livsmedelstillverkare har börjat ta fasta på. Nu kan den som inte äter kött ta del av till och med skinkan utan att på något sätt inkräkta på djurriket.

Fakta: Vad är quorn?
Quorn är gjort av Mycoprotein, ett näringsriktigt, köttfritt och högkvalitativt svampprotein, som är naturligt fettsnålt och rikt på protein och fibrer. Det liknar kött både till utseende och konsistens, men har färre kalorier, lägre fetthalt och mindre kolesterol. Quorn möter flera stora globala trender såsom minskad köttkonsumtion, vegetarianism, hjärthälsa, vikthantering och övervikt. De vill att vi ska kunna njuta av mer hälsosamma varianter av favoriträtterna.

Här kommer recept på vegetariskt julbord, något bland annat vår matbloggare Yvonne hyllar. Först ut är skinkan:

Fotot är taget av Quorn som redan i fjol lanserade sin Quorn julspecial. Den är både glutenfri och lakto-ovo-vegetarisk som ska likna julskinka både till utseende och konsistens så gott det går. Den säljs fryst och du får själv griljera den enligt tycke och smak. Recepförslag finns på förpackningen med senap, ströbröd och potatismjöl. Och varför inte addera nejlikor, som på bilden?


Det är även enkelt att göra klassikern köttbullar vegetariska. Tillverkaren Quorn kallar dem helt enkelt julbullar. Här är receptet:

 

<!–[if gte mso 9]>

Ett vegetariskt julbord är ett nyttigt julbord
Skriv ut Pin
2.50 från 2 röster

Ett vegetariskt julbord är ett nyttigt julbord

Tag julbort, vegan, vegetarian
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg