Energynature – vegansk hudvård för ung och spänstig hud

vegansk hudvård

Även hud i åldern 20+ som fortfarande är full av elasticitet, behöver skräddarsydd vård som skyddar mot för tidigt åldrande. Läs mer om hur du med hjälp av vegansk hudvård från EnergyNature stoppar tiden – i tid. 

En aktiv livsstil, stress och brist på sömn lämnar sina spår – livlös hud, rynkor orsakade av torrhet och mörka cirklar runt ögonen är några av de ovälkomna symtomen som medföljer.

Energynature – vegansk hudvård för ung och spänstig hud

Serier med vegansk hudvård från EnergyNature – System Pre-Aging, hjälper till att minska och dölja trötthetssymptomen. Den ger en extra boost av energi och fukt, för en naturligt strålande hud. En ny aktiv ingrediens, utvecklad under många års forskning av Börlinds utvecklingsgrupp och Acott Group Italia, används exklusivt för allra första gången i dagkrämen i serien: ett lipidekstrakt från stamcellerna av Schwarzwaldrosen.

Rosen presenterades först på den regionala Blomstershowen 2010 av W. Kordes ‘Söhne, ett företag med specialitet att utveckla nya sorter av rosor. Att rosor är en viktig växt för hudvård är välkänt sedan länge. I Schwarzwaldrosen upptäcktes nya speciella komponenter, som ger antiinflammatorisk och lugnande effekt på huden, samtidigt som den fuktar och mjukar upp. Schwarzwaldrosen har fått pris för både sin skönhet och naturliga motståndskraft mot sjukdomar.

Stamcellsforskning är i detta sammanhang ännu en bekräftelse på Annemarie Börlinds engagemang för hållbarhet och ansvarsfull hantering av naturresurser.

Lipidextraktet från Schwarzwaldrosen stimulerar huden att öka produktionen av egen hyaluronsyra, och en ökning med 15% har påvisats. Hyaluronsyra är kroppens egen fuktmolekyl. Den största mängden hyaluronsyra finns i huden och kan binda stora mängder fukt. Det gör att hudytan utjämnas, blir mjuk och smidig.

Med ökad ålder och effekten av stress, miljöpåverkan osv, minskar koncentrationen av hyaluronsyra i huden. Användning av produkter som innehåller hyaluronsyra kan bidra till att den ökar igen, på samma sätt som med kollagen. Det är ett protein som gör huden elastisk och fast. Schwarzwaldrosen har också en aktiverande effekt på kollagenbildningen.

Extraktet från Schwarzwaldrosen är en ingrediens som används exklusivt i produkter från Annemarie Börlind. De andra stimulerande ingredienserna i EnergyNature är bio-koffein och menthol. Effekten av produkterna förstärks också av doften: en fräsch citrondoft uppblandat med blommor från Orienten.

Hudvårdsserien EnergyNature, där produkterna samverkar och förstärker effekten av varandra, omfattar uppfriskande rengöringsgel, fuktgivande och svalkande ansiktsgel, vitaliserande dagkräm, uppbyggande nattkräm och ögonserumet Anti-puff. Det är ett fantastiskt serum speciellt för det känsliga partiet runt ögonen, med koffein som stimulerar cirkulation – det minskar påsar och dämpar mörka ringar under ögonen  –  bra när man vill ta bort partyspåren.

Så vänta inte på rynkorna, ta hand om din hud i tid istället. Läs mer om denna fantastiska hudvårdsserie här. 

 

Skapad av: Jennie Kilgren – Copykatt.se

 

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras