En storlek mindre på fem veckor

En storlek mindre på fem veckor

Känns styrketräning för krångligt, jogging för trist och workout alldeles för flåsigt? Det finns en metod som ger fasthet åt slappa muskler, stramar upp lös hud och därigenom minskar dina mått. Med hjälp av Bailines träningssimulatorer tränas dina muskler medan du ligger bekvämt på rygg.

Det kan låta för bra för att vara sant men metoden, som ursprungligen kommer från Norge, har funnits länge och gett bra resultat för många människor. Bailineterapeut Maud Liljekvist berättar hur det går till när man som kund kommer till hennes salong.

– Vid första besöket görs en noggrann genomgång av din vikt och kroppens mått, bland annat mäts andelen kroppsfett. Dessutom går vi igenom dina mat- och motionsvanor och din livsstil i allmänhet. All information matas in i ett datorprogram som skräddarsyr ett personligt figurformningsprogram, med både mat och motionsvanor.

Sedan kan själva träningssimulationen börja. Den görs med hjälp av svaga, men effektiva, elektriska impulser som överförs via små plattor av plastad kolfiber. Dessa fästs på strategiska ställen runt om på kroppen, och aktiverar musklerna som spänns och slappnar av i en jämn rytm. Eftersom musklerna aktiveras ökar blodcirkulationen i hela kroppen vilket gör att även hjärtat får jobba hårdare och syreupptagningsförmågan förbättras.

– Det är även många som har svårt att träna på grund av till exempel smärta i rygg, knän eller har idrottsskador som använder Bailine med goda resultat säger Maud Liljekvist.

Medan musklerna jobbar får även hjärnan sitt. Under behandlingen spelas cd-skivor med träningstips, matsedelsförslag och olika idéer för fortsatt viktminskning. För inga träningssimulatorer i världen kan uträtta underverk.

– Om du proppar i dig godis och feta snacks kommer du ändå att ha svårt att minska dina mått. Men jag tror inte på förbud, utan på att äta det man gillar fast i mindre mängd. Vi rekommenderar alla som följer vår metod att börja med en så kallad rensningdiet. Och känner man sig osäker erbjuder vi en gratis figuranalys och provbehandling, så att du kan komma igång med din figurformning, säger Maud Liljekvist.

 

BAILINE I SVERIGE

Bailine Gävle
Tel: 026-65 29 00
E-post: gavle@bailine.se 

Bailine Stockholm Centrum (Odenplan)
Tel: 08-31 90 55
E-post: stockholm-city@bailine.se 

Bailine Uppsala
Tel: 018-13 24 30
E-post: uppsala@bailine.se 

Bailine Ängelholm
Tel: 0431-45 60 40
E-post: angelholm@bailine.se

Bailine Mölndal/Floka
Tel: 070-303 44 17
E-post: molndal@bailine.se

Text: Anna Adolfsson

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.