ELIXIA – Unik träning i världsklass

ELIXIA - Unik träning i världsklass

Med stora, moderna och fräscha träningsanläggningar erbjuder Elixia ett brett utbud som välkomnar alla. Här gör personalen allt för att du inte ska hitta någon ursäkt till att hoppa över träningen. Hemligheten bygger på ett brinnande engagemang för att ge bästa service och träningsupplevelse.

FAKTA

 

Träningsanläggningar i Sverige: Fyra. Tre i Göteborg, en i Stockholm.

Gruppträningsklasser: Varierar på anläggningarna mellan 3D Strength, 500 kcal, Aerobics, Afro, Bootylicious, Box, Cardio Energy, Cir- kel, Dance, Elixia Jog, Elixia Power, Elixia Run, Elixia Shape, Xycling, Fast Fit & Fabulous, Hot Mojo, Kettlebell, Mamma&Barn, Pilates, Powerpace, Puls & Styrka, Senior Cirkel, Seniorträning, Step, Step & Styrka, Street Dance, Synr- gy360s, Teenz, TRX, Vattengympa, WOD, Yin Yoga, Yoga, Zumba Fitness.

Barnpassning: Ja.

Individuell träning: Ja, styrke- och konditionsträning.

Personlig träning: Ja, 2 pass ingår i ditt medlemskap.

Bastu: Ja.

Solarier: Ja.

Simbassäng: Ja, på vissa anläggningar.

Pris: Från 395 kr i månaden.

Öppettider: Varierar mellan 06:00-21:30.

Kontakt: www.elixia.se 

 

– Vi vill att alla ska trivas, såväl medlemmar som personal. Därför jobbar vi aktivt med att hålla våra träningsanläggningar hela och rena. Du ska mötas av en motiverande miljö och slippa köa till maskiner och gruppträningsklasser, säger Martin Gustafsson Platschef på Elixia Sundbyberg.

Som ledande träningskedja i Norge och Finland med över 170 000 medlemmar, etablerades Elixia i Sverige år 2010. I dagsläget finns det fyra svenska anläggningar men vi kan räkna med att få se fler inom en snar framtid.

– Konceptet bygger på att vi ska vara bäst på träning. Vi vill erbjuda en träningsanläggning med ytor som gör att du slipper trängas. Här har vi ett stort utbud av fria vikter och maskiner tillsammans med en stor variation av gruppträningsklasser.

För att du ska komma igång på bästa sätt och träna säkert bjuder Elixia på två tillfällen med en personlig tränare varje år.

– Användningen av personliga tränare blir alltmer populärt eftersom det ger resultat oavsett nivå eller ålder. Hos oss ska du få en bra start och din personliga tränare hjälper dig att nå ditt mål lättare. Om viljan finns är målet aldrig omöjligt!

Klasser som inspirerar och varierar

Anläggningarna i Sverige har över 30 olika gruppträningsklasser. Utbudet förnyas kontinuerligt för att träningen ska upplevas som något roligt och självklart i vardagen. Klasserna är unika och genomsyras av hög kvalité.

– Större delen av våra produkter utvecklar vi själva inom Elixia och våra välutbildade instruktörer har stor kreativ frihet att sätta sin personliga prägel på klassen och tillgodose våra medlemmars önskemål och förväntningar.

Utformningen och svårighetsgraden varierar för att klasserna ska passa medlemmarnas olika behov och förutsättningar. Några riktar sig till dem som är äldre och nybörjare. Andra passar dem som har träningserfarenhet sedan tidigare och vill maximera sin styrka och kondition.

– Vårt breda utbud gör att det finns något för alla. Träningen blir enkel att variera och du kan utmana dig själv genom att prova något nytt. Här finns även flera klasser inom samma kategori. Vi erbjuder till exempel inte bara en dansklass utan här kan du växla mellan alltifrån Zumba Fitness till Street Dance.

Nå din toppform

Till Elixia kommer både kvinnor och män i olika åldrar och gymmet är inte bara en plats för individuell träning, här skapas också en social gemenskap.

– Det är lätt att börja småprata med varandra och för att stärka gemenskapen ordnar vi event, temakvällar och medlemsdagar. Vi erbjuder också olika kurser för medlemmar som vill nå ett specifikt mål. I dagsläget har vi en vikt- och en löparkurs.

Elixia Light Club är ett unikt program för dig som vill gå ner i vikt och förbättra din hälsa. Under sex månader blir du coachad av en hälsoinspiratör tillsammans med personliga tränare och instruktörer för att nå din målvikt.

– Många som tränar vill gå ner i vikt och Elixia Light Club ser hälsan ur ett helhetsperspektiv. Du får kontinuerlig vägledning i programmets tre hörnstenar – kost, träning och kunskap, berättar Martin.

Programmet fokuserar på individen men eftersom det genomförs i grupp bildas en gemenskap och medlemmarna har möjlighet att dra nytta av varandras tips och erfarenheter.

– För de flesta handlar det om att göra några förändringar i vardagslivet. Elixia Light Club består av 26 träffar där föreläsningar varvas med träning på klubben.

Vill du istället hitta formen genom löpträning och vässa din löpteknik finns Elixia Running coach.

– Flera medlemmar vill gärna börja löpträna men är osäkra på hur de ska göra och hur de hittar motivationen. Elixia Running Coach blir en social och rolig aktivitet där du får hjälp med ett individuellt träningsprogram. En ytterligare fördel med våra anläggningar är att medlemmarna naturligt pushar och hjälper varandra, något som i sin tur ger extra goda resultat!

Aktiva företagspaket

Förutom att erbjuda ett brett utbud av träningsmöjligheter åt individen skräddarsys även företagspaket. Undersökningar visar att fysiskt aktiva medarbetare orkar mer, mår bättre och har lägre sjukfrånvaro.

– Eftersom vi vet att träning bidrar med positiva effekter vill vi erbjuda lösningar som ger företag friskare medarbetare. Våra rådgivare och instruktörer har god erfarenhet och kunskap om träning, kost och hälsa. Då alla människor har olika behov anpassar vi företagspaketen utifrån era önskemål. Någon kanske aldrig har tränat medan en annan har tränat i hela sitt liv, därför behandlas varje individ individuellt, säger Martin.

Framtidens träningskoncept

Genom att behålla sina stora anläggningar fräscha och moderna med välutbildad personal återkommer nöjda kunder Norden över. Flera anläggningar öppnar och konceptet utvecklas.

– Vi ska ligga i framkant och erbjuda det våra medlemmar vill ha. Både stora och små saker förbättras för att träningen ska vara motiverande. Senast införde vi elektroniska skåp i omklädningsrummen i Sundbyberg. Nu slipper du ta med eget hänglås, istället låser du skåpet med ditt medlemskort. Allt för att det ska vara enkelt och roligt! Här jobbar vi tillsammans för att du ska uppnå det resultat du önskar.

www.elixia.se

Text Hanna Larsson

hanna.larsson@sporthalsa.se 

 

page30image49136

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.