Eko-trenden har nått badrummet

Eko-trenden har nått badrummet

Den ekologiska trenden har inte bara ökat bland livsmedel. Nu vill vi även undvika onödiga tillsatser och kemikalier i traditionella skönhetsprodukter.

Kemikalier som exempelvis hormonstörande parabener hittar man som oftast i traditionella skönhetsprodukter som bland annat schampo, balsam, duschkrämer, solkrämer och make-up. Grundarna av Ecoholics, Lillemor och Peter, brinner för miljön och naturen och såg det som sin uppgift att sprida information och öka kunskapen om hur kemikalier och tillsatser i skönhetsprodukter påverkar oss.

– För oss är det viktigt att göra medvetna val. För att lyckas med det så krävs kunskap, men det är extremt svårt för en vanlig konsument att hålla reda på alla förkortningar som vinns på en innehållsföreteckning. Texten är dessutom extremt liten, det är nog inte bara jag som behöver förstoringsglas för att kunna läsa, skrattar Lillemor.

– Ekologiska skönhetsprodukter har tidigare inte haft en fullgod kvalitet. Men i dag finns det många ekologiska produkter som är av mycket hög kvalitet, trevlig doft och en spännande design. Perfekt för en människa på språng! Vi kompromissar inte på varken miljön, kvalitet eller funktion, säger Peter.

– Vi såg en brist på marknaden och startade Ecoholics, en webb-butik som säljer ekologiska skönhetsprodukter som inte innehåller tillsatser och kemikalier som är dåliga människan och miljön.

Ecoholics erbjuder ekologiska skönhetsprodukter av hög kvalitet, fria från tillsatser och kemikalier som påverkar människan och naturen negativt. Drivs av Lillemor och Peter Svensson. Läs mer: www.ecoholics.se

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras