Effektiv träning och massage – tillgängligt för alla

Effektiv träning och massage – tillgängligt för alla

Alla har möjlighet att träna och öka sitt välbefinnande – oavsett bakgrund, var du befinner dig i livet, om du har några skador eller andra begränsningar. Här har vi pratat med Niklas Gardewik som jobbar för att göra träning och hälsa tillgängligt för såväl elitidrottare som seniorer och rullstolsburna.

Att hålla sig stark och skadefri är fundamentalt för oss alla, men utbudet på redskap och produkter ser olika ut beroende på din fysiska status. Långt ifrån alla friskvårdsanläggningar har utrustning anpassade för dig med olika problemområden och det kan vara svårt att hitta rätt i djungeln av hälsoprodukter.

Ett företag med visionen att leverera effektiva och högkvalitativa produkter för ditt välbefinnande, oavsett var du befinner dig i livet, är Sableline´s Sweden AB.

– Vi möter årligen 10 000-tals personer med olika förutsättningar och behov. En kombination av kunskap, erfarenhet och tusentals möten tagit fram ett Må Bra koncept som bygger på en harmoni mellan produkter och dess användningsområden, säger Niklas Gardewik från Sabeline.

Massagekudde MC-G5 FLEX är en ergonomisk massagekudde som är speciellt utformad för att passa till hela kroppen. Den löser försiktigt upp musklerna och ökar snabbt ditt välbefinnande utan att du behöver resa dig från soffan eller fåtöljen. 

De fyra ergonomiskt utformade massagehuvudena i FLEX ger en massage med lugnande cirkelrörelser på önskat område av kroppen. Genom värmefunktionen värms musklerna skonsamt upp och inom några minuter infinner sig en unik känsla av välbefinnande som flödar genom kroppen. Regelbunden massage med FLEX stimulerar även nerverna och ökar ämnesomsättningen. Blodcirkulationen stimuleras och envisa spänningar släpper. Blockeringar eller störningar av inre organ påverkas positivt.

Sedan starten 1999 har Sableline tagit fram och levererat 100 000-tals produkter till nöjda kunder i Skandinavien. Efter några års omställning har företaget nått sin kategori och produkter till det de har idag.

– Vi arbetar med produkter för människans välbefinnande. Det kan vara mat, hud, massage eller aktivitetsprodukter. Vi licenstillverkar och uppdragstillverkar produkter vid behov. Att kunna leverera EMV produkter blir allt mer vanligt.

3 inriktningar för harmoni och god fysisk nivå

– träning (aktivitetsprodukter).

– fotvård (bra fotvårdsprodukter).

– massage (blodcirkulation/bort med slaggprodukter, te.x. massagekudd för hemmabruk, speciellt utformad för att passa till hela kroppen).


Sablelines aktiveringsprodukter är baserade och framtagna efter långa erfarenhet, i vissa fall med stöd av universitetsstudier. Populära produkter för prehab och rehab är vibrationshantlar och träningsbrädor, som genom dess rörelser tvingar kroppen ur balans och när du håller i vibrationshanteln eller står på träningsbrädan, så möter kroppen varje rörelse genom ökad anspänning och bygger därmed en snabbare och skonsamare styrkeökning. Vibrationerna bygger micromusklerna på ett kortare tidsutag och är till skillnad mot tunga vikter tillgänglig för alla – även dig med problemområden som artros, som bytt en höft- eller knäled eller sitter i rullstol. Det perfekta redskapet för att återaktivera muskler efter exempelvis en skada, för äldre att träna hemma med, men även för elitidrottare som vill påskynda eller vidmakthålla sin muskeluppbyggnad.

Sabeline kommer vara på plats under Hälsomässan med sina aktivitets- och massageprodukter. Kom gärna förbi och testa dem eller läs mer på sableline.se 

 

Text: Anna Lissjanis

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.