Effektiv och rolig träning

Effektiv och rolig träning

Anna-Lena Wallén och Karin Hedman driver Curves Kungsholmen. De har båda lämnat sina respektive branscher och kände att de ville jobba med något de verkligen brinner för – nämligen att röra på sig och ha en bra hälsa.

I lokalen på Kungsholmen är det en härlig stämning med kvinnor i åldern 15-78 år. Det är puls i cirkelträningen och i mitten finns en cirkelcoach på plats som peppar och korrigerar om det behövs.
– Det är fantastiskt att bidra till att så många kvinnor kommer igångmed träning och får mer energi, säger Anna-Lena Wallén.

Curves är ett 30 minuters tränings och viktkontrollprogram för kvinnor som startade i USA1992. Man fokuserar på  cirkelträning innehållande både styrka och kondition.
– Man blir glad när vi hur ser medlemmar blir starkare eller allmänt piggare och börjar nå sina mål, säger Karin Hedman.

Idag finns Curves i 86 länder och bara i Sverige finns drygt 23 öppnade träningsklubbar och lika många är på väg att öppna. Målet är 50 klubbar inom 12 månader. Curves lokaler på Kungsholmen är den första träningsklubben att öppna inom  tullarna.

Är Curves lösningen för den moderna kvinnan mitt i karriären som inte får tiden att räcka till?
Anna-Lena: Absolut, många kvinnor har ont om tid och kanske därför harprioriterat bort träningen i vardagen. Här kan man komma när det passar och efter 30 minuter av både träning och stretching är man klar och redo för annat i vardagen. Det finns medicinska studier att tillgå där de positiva aspekterna av den här typen av träning redovisas. Var och en jobbar med sin egen kroppsvikt, utan några lösa vikter i maskinerna, vilket passar alla typer av kroppar och åldrar.

Karin: Alla som tränar på Curves har en sin egen målbild med träningen. Som exempel vill en del forma och stärka kroppen, en del vill gå ned i vikt medan andra vill behålla den vikt de har. En annan grupp är de som har varit skadade eller opererats och nu behöver stärka kroppen. Träningsmålen följs upp en gång i månaden och då ser vi verkligen att denna typ av träning ger resultat oavsett om man har tränat tidigare eller inte.

Personlig coachning
Innan det första passet på Curves utförs en fitnessprofil där mål sätts upp med träningen, hälsohistorik gås igenom samtidigt som man kollar kroppsfett och mäter. Profilen följs sedan upp en gång i månaden och på så sätt får medlemmarna personlig uppföljning på sin individuella träning.

Alla fitnessprofiler finns lagrade så att man enkelt kan följa respektive medlems framsteg. Personalen ser också till att behålla kontakten med medlemmen för att kunna se till att programmet fullföljs. För att hålla motivationen igång så förenar Curves nytta med nöje med olika kampanjer. Till exempel i oktober månad bidrar alla Curvesklubbar till bröstcancerforskningen genom olika aktiviteter på respektive klubb.

Curves träningsklubbar Stockholm: Bromma, Bålsta, Globen, Kungens Kurva , Kungsholmen, Märsta, Sollentuna, Sundbyberg, Tumba, Tyresö, Vällingby. Göteborg: Frölunda, Göteborg Lundby, Göteborg Östra, Kungsbacka, Västra Frölunda. Enköping, Eskilstuna, Ny­köping, Södertälje, Trollhättan, Uppsala , Västerås. Träningsklubbar på gång att öppna: Farsta, Åkersberga, Täby. www.curves-sverige.se

Curves är världens största träningskedja för kvinnor med drygt 4 miljoner medlemmar världen över. Den första Curves träningsklubben öppnades av Gary och Diane Heavin i USA 1992, med konceptet 30 minuters pass som kombinerar styrke- och konditionsträning i form av cirkelträning på hydrauliska maskiner. Klubbarna är enbart öppna för kvinnor och har fler än 10 000 träningsklubbar i över 86 länder. Curves vill ge alla kvinnor en chans att träna på ett effektivt, enkelt, roligt, säkert och hälsosamt sätt.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.