Dunderklump som fått skådespelarna på fall

Dunderklump som fått skådespelarna på fall

Då – en kula som möttes av skepsis men som växte in i gymmens gruppträningsscheman. Idag – en träningsform som uppskattas för dess förmåga att träna styrka, uthållighet, balans, koordination, snabbhet och reflexer.
Utövarna heter numera inte bara Agneta eller Per, och de kommer inte uteslutande från en träningsanläggning nära dig utan är en av trenderna som just nu utövas av celebriteter som Madonna, Matt Daemon och George Clooney. Kettlebellsträning är lätt att komma igång med och passar de allra flesta. Vikten på en kettlebell varierar från ett par kilo upp till ”The Beast” på 48 kilo. Många kan svinga den, men väldigt få klarar av ”The Beast Challenge” som består av: 1 st Tactical Pull-up, 1 st Pistol (knäböj på ett ben) och 1 st Militärpress – ett verkligt prov på genomgående funktionell styrka. 16 kg är en bra startvikt för de flesta killar och normalstarka tjejer kan börja med 8 kg.

Historik
Kettlebell eller girja är en traditionell rysk gjutjärnsvikt som liknar en kanonkula med ett handtag. Kettlebellträning var vanligt som kompletterande träning bland Sovjets idrottsmän. Kettlebellyftning har erkänts som tävlingsform och utövats runt om i världen i flera årtionden, och dess tävlingsmoment kallas ”Två Kettlebell Stöt” och ”En Kettlebell Ryck”. De genomförs under tio minuter vardera. Den tävlande som har flest antal godkända repetitioner vinner.
MER INFO: www.kettlebells.nu

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.