Du får aldrig glömma bort säkerheten när du använder fitnesstrackers

Använder du fitnessappar som Apple Health eller Fitbit? Visste du att de lagrar massvis av din personliga information? Inte? Då är det hög tid att du läser igenom den här artikeln. Dessa typer av appar lagrar stora mängder av din personliga information, men det finns som tur är olika sätt som du kan förhindra eller åtminstone begränsa detta. Ett ypperligt exempel på detta är att använda en VPN-tjänst, men mer om det nedan.

Olika risker du utsätter dig för med fitnessappar

Du bör vara medveten om att även om dina fitnessappar ger dig en boost i din hälsa, kan de utsätta dig för risker vad gäller integritet. De sparar en hel del av din privata information, exempelvis hur ofta du tränar, vilka typer av läkemedel du tar, samt var och när du befinner dig på specifika platser.

Problemet är att denna data inte alltid stannar hos fitnessapparna. I sin tur delar de med sig av din personliga information till tredjepart (om du tillåter detta), vilket gör att det helt plötsligt är flera företag som har tillgång till din privata information. Om du har otur råkar något av dessa företag ut för en läcka till följd av en attack, vilket gör att din personliga information riskerar att bli offentlig, eller att åtminstone hamna i fel händer.

Resultatet av detta är att din privata och personliga information inte är särskilt privat längre, samt att det till och med kan gå så långt som att du blir utpressad eller attackerad. Ju privatare information du delar med dig av, desto större offer blir du för organisationer och individer som har onda avsikter.

Av denna anledning är det oerhört viktigt att du läser igenom nedanstående sektion, på det sättet får du en bra grund för hur du på bästa sätt kan skydda dig emot detta.

Vad du kan göra åt det

Som tur är finns det ett flertal olika saker du kan göra för att förhindra detta, eller att åtminstone inte dela med dig av lika mycket privat information som du hade gjort om du inte implementerar dessa åtgärder.

Använd en VPN

En VPN är ett billigt och enkelt skydd som ger dig ett extra lager av anonymitet. Fördelen med denna typ av tjänst stannar dock inte där, utan det finns faktiskt ytterligare fördelar och möjligheter att dra nytta av.

Med en VPN får du även möjlighet att kringgå geografiska restriktioner. Detta innebär att du kan se innehåll hos streamingtjänster som endast är tillgängligt i en viss region eller land.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras