Drömmen om att göra skillnad för utsatta grupper resulterade i ett stafettlopp Running for shelter

Drömmen om att göra skillnad för utsatta grupper resulterade i ett stafettlopp

För fjärde året i rad arrangeras loppet Running For Shelter – löparstafetten där alla är vinnare på flera sätt, framför allt eftersom hela överskottet går till Naturskyddsföreningens arbetet med att rädda Östersjön. Men hur startade det hela? Vi har intervjuat en av eldsjälarna bakom loppet.

Running for shelter

Vad: Running for shelter är årets roligaste 5-mannastafett där varje deltagare springer samma 5 kilometersslinga. Överskottet från stafetten går oavkortat till välgörande ändamål.

Plats: Ursviks Motions Gård, Sundbyberg.

Tid: Kl. 11.00 går startskottet. Kom i tid för att hämta funktionströjor, nummerlappar och chip.

Datum: 16 september 2017.

Lagen: Får gärna vara mixade men det är absolut inget krav. 

Juniorlopp: För barn mellan 4 och 12 år finns möjlighet att springa vårt roliga juniorlopp på 800 meter. Juniorloppet är gratis och anmälan görs på plats. Alla Running for shelters juniordeltagare får en t-shirt och medalj.

Mat och dryck: Alla deltagare och deras familjer bjuds på mat och dryck från Gnarly Food Truck, ICA Maxi Nacka, Pågen, Fazer, Hermelin Handels och Polfärskt som är våra sponsorer.

Anmälan: Görs senast den 3 juni 2017 på runningforshelter.se

Kostnad: 5800 kr per lag.

Många tänker på fattigdom och krig i fjärran länder när det kommer till välgörenhet, men det finns även mycket att göra på hemmaplan. Att hjälpa utsatta grupper och miljön i din närhet att må bättre var drivkraften för Jörgen Falk och Anton Lind från företaget Jobzone. De ville hitta en koppling till något som låg nära för att vara med själva och se positiva resultat av sitt engagemang.

– Året var 2010 och jag jobbade som volontär för hemlösa på organisationen Convictus, men kände att jag ville göra mer. Få fler att må bättre. Convictus gjorde redan försök att förbättra hälsan hos de hemlösa, men mer pengar behövdes, säger Anton Lind.

Det var då Anton Lind gick ihop med kollegan Rolf Smeds och arbetade fram den brillianta idén om en välgörenhetsstafett. Att inspirera till hälsa för såväl deltagare som får ett mål att träna inför, samtidigt som de samlade in pengar till välbehövande.

2014 grundade Jobzone Running for shelter, välgörenhetsstafetten med målet att hjälpa utsatta grupper och miljön genom små och stora välgörenhetsorganisationer. Varje år väljer de ut en ny organisation att samarbeta med och anordnar en löparstafett där varje lag springer 25 km vardera fördelat på 5 personer. Hela överskottet från stafetten går oavkortat till vald organisation. Tidigare har pengarna gått till Convictus arbete för hemlösa, Stadsmissionens hus (Unga Station) för barnfamiljer som lever i utsatthet och Friends förebyggande arbete mot mobbning och diskriminering. I år kommer pengarna gå till Naturskyddsföreningen och deras projekt Viva Vatten som bland annat fokuserar på att rädda Östersjön, ett av världens sjukaste hav.

– Det bästa med Running for shelter är att kunna kombinera hälsoperspektivet med välgörenhet, att må bra själv och samtidigt stötta utsatta grupper eller miljön, menar Anton Lind.

Men Running for shelter är inte bara en välgörenhetsstafett. Det är också en familjedag och kväll fylld av aktiviteter där gemenskap, glädje och generositet står i fokus. För barnen finns bland annat ett juniorlopp med t-shirt och medalj till alla deltagare, en fiskdamm med fina priser, hoppborg, ballonger och korv med bröd. På kvällen bjuder arrangören på en stor fest med mat, dryck och underhållning som tack till alla deltagare, funktionärer och sponsorer.

Det här är en dag då alla kan vara med och göra en insats och samtidigt ha väldigt roligt tillsammans med familj, vänner och kollegor.

Välkomna att anmäla ert företag till årets roligaste och mest givande lopp!

Mer information om löpstafetten och hur du anmäler dig hittar du på Running for shelters hemsida.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.