Drick kaffe och bli smal och glad

Drick kaffe och bli smal och glad

Nu kommer undersökningen alla kaffeälskare har väntat på. Ta en kopp kaffe till och bli både piggare, gladare, smalare och friskare.

Många dricker kaffe med lite dåligt samvete eftersom drycken inte sägs vara bra för hälsan. Nu visar en undersökning motsatsen. Ny forskning visar att kaffe minskar risken för en rad sjukdomar – som depression och stroke.
– Kaffe är faktiskt rena hälsodrycken, säger Susanna Larsson, forskare vid Karolinska institutet till Expressen Hälsa. 

Amerikansk forskning, som publicerades i den vetenskapliga tidskriften Archives of internal medicine, visar bland annat att kaffe skyddar mot depression. I studien har över 50 000 kaffedrickande kvinnor följts i över 10 år och den visar att 20 procent av dem hade lägre risk att drabbas av depression.

Kaffedrickare i undersökningen motsvarar minst fyra koppar kaffe om dagen. Susanna Larsson, forskare vid Karolinska institutet, tror på de nya rönen.
– Det är en bra och välgjord studie. Förr trodde man att det var dåligt att dricka kaffe, men så är det absolut inte, säger hon.

Även näringsfysiologen Fredrik Paulún gillar kaffe.
– Kaffe har en humörhöjande effekt. Man har till och med sett lägre risk för självmord hos ­kaffedrickare, säger han.

Kaffe kan dessutom indirekt hjälpa dig att gå ner i vikt.
– Att kaffe reglerar blodsocker­- nivåerna kan göra att det både minskar hungersug och minskar risken för diabetes, säger Susanna Larsson.
De som dricker kaffe väger i genomsnitt mindre än de som inte dricker kaffe.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.