Det hälsosamma kontoret

Det hälsosamma kontoret

I Höllviken utanför Malmö finns en av Sveriges främsta företag inom hälsa och friskvård. Hälsoakademin Europa satsar lika hårt på sina klienter som på sina anställda. De är ett lysande exempel på ett hälsosamt kontor.

När Heléne Nord och Desirée le Grand Ask möttes i början av 2000-talet föddes idén till Hälsoakademin Europa. Båda hade bra jobb och reste riket runt och föreläste.

Studier från Lunds universitet visade att coaching kunde utveckla människors livssyn och ge dem en positiv förändring på alla plan. Men seriösa utbildningar för livscoacher, som motvikt mot terapeutsoffan, var svårt att finna. Tvillingsjälarna Nord och le Grand Ask bestämde sig därför för att ändra på det. Efter ett helt år av planering, möten och hårt arbete tillsammans med sina coacher stod huvudkontoret för Hälsoakademin Europa klart i Höllviken utanför Malmö.

Hälsoakademin Europa utbildar coacher inom hälsa och friskvård, samt samtalsterapeuter. De kombinerar teori med praktik och förankrar allt i vetenskapliga studier. Men för att kunna ta hand om sina klienter på ett bra sätt måste man först se till sina egna anställda.

I den vita trävillan, omgärdat av björkar och lavendel, bestämde de att hälsoaspekterna skulle omgärda allt de gjorde, även på arbetsplatsen.

­– Vi ville att miljön runt omkring skulle representera vad vi står för. Istället för hyra in oss i ett modernt och häktiskt kontorslandskap tänkte vi om, säger Desirée le Grand Ask.

Allt i inredning går i vitt och har mjuka konturer. Sittplatserna och är ergonomiskt utformade och sövande sköna. Tända ljus och en öppen spis förhöjer stämningen ytterligare.

Varje liten detalj är genomtänkt.

– Vitt är avslappnande för ögat och upplevs alltid som rent och fräscht. Jag och Desirée går alltid klädda i vitt eller ljusa kulörer, det är en del av vårt koncept, säger Heléne Nord.

I varje rum finns en högtalare som spelar lugn, nästintill meditativ musik. Arbetsmiljön är förvånande tyst, med tanke på att vi passerar säljavdelningen.

– Den sköna musiken gör att vi alla håller ned röstnivån. Det blir så mycket lättare att arbeta om alla är lugna och harmoniska, säger Desirée.

Personalcoaching ingår i duons tänk. Det innebär att de anställda inte bara lyder sina chefer, utan att de aktivt får vara med i företagets utvecklingsprocess. Har de ett eget förslag så blir de uppmuntrade att genomföra det och om det inte fungerar så får de en klapp i ryggen och peppas att försöka igen.

Ett önskemål från personalen, för att förbättra arbetsmiljön ytterligare, var att lättare få tillgång till frisk luft. En del av trädgården byggdes då om så att man enkelt kunde sätta sig utomhus och njuta av de friska vindarna, omgärdad av blomster.

– Vi justerade även lunchtiderna så att personalen fick möjlighet att ta en långpromenad längst stranden efter måltiden. Det uppskattades oerhört, säger Heléne.

När arbetsdagen är slut och det är dags för hemgång, städar alla sina skrivbord för att nästa morgon verkligen ska kännas som en nystart.

– Är det rent och snyggt när man anländer till jobbet blir allt så mycket lättare. Fördelen är även att man får tid att samla tankarna och gå igenom arbetsdagen när man sorterar bort alla minneslappar och papper, säger Desirée.

Utmana dig själv och ditt företag, oavsett bransch. Gör som Hälsoakademin Europa och satsa både på affärerna och på dina anställda.

Det bästa är bara gott nog på en coachande arbetsplats.

Skribent: Roger Folkhage

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras