De bästa aktiviteterna för att förbränna kalorier

Förbränning av kalorier är långt ifrån det enda måttet på hur stort värde olika typer av träning har. Det kan dock berätta något om hur hårt du arbetar med kroppen. Här hittar du de bästa aktiviteterna för att förbränna kalorier.

Att veta hur många kalorier som förbränns per timme är ett mått på hur intensiv en viss övning är, även om siffrorna är ungefärliga. Bara för att en övning förbränner kalorier snabbare betyder det inte att det nödvändigtvis är det bästa alternativet. Den bästa träningen är den du gillar tillräckligt mycket för att göra regelbundet.

De bästa aktiviteterna för att förbränna kalorier

Simning

Kcal per timme: 500-800.

Simningens största hälsofördel är dess brist på påverkan på dina leder, samtidigt som musklerna får arbeta. Det är en bra kombination av konditionsträning och styrketräning i en och samma övning. En annan anledning till att simning uppfattas som relativt behagligt är att du håller dig relativt sval i vattnet medan du tränar, med tanke på hur hårt kroppen får arbeta.

Basket

Kcal per timme: 600-900

Basket är en av de mest populära sporterna i hela världen, både som motionsform, för skojs skull och för de som gillar att betta på NBA 2019. Och det är inte så konstigt. Basket är non-stop action, vilket är det som gör det till en så bra konditionsträning. Titta bara på toppspelarna inom NBA hur bra kondition de besitter. Det är också en sport som märkbart kan förbättra koordinationen mellan händer och ögon. Professionella basketspelare förbränner mer än vanliga motionärer. Om man inkluderar kast, att springa, dribbla, hoppa och passa kan de bränna upp till 900 kcal. 

Foto: Abilica Active

Hopprep

Kcal per timme: 700-1100

Boxare gör det för att värma upp, men efter några korta minuter av den här aktiviteten kommer du att inse att det är mer än bara ett enkelt förord ​​till din träning. Det är enkelt men effektivt. Hela kroppen får arbeta, och din koordination blir bättre. Det är många som tycker att det är svårt att hoppa hopprep i början, men det är relativt lätt att snabbt bli bättre. När du har kommit förbi de mest grundläggande hoppen är det en av de aktiviteter som bränner allra flest kalorier per timme.

Kampsport

Kcal per timme: 700-1100

Oavsett vilken typ av kampsport du tränar är det en utmärkt aktivitet för att förbränna kalorier. I kampsport rör du dig snabbt och får både styrketräning, konditionsträning och specifika färdighetsövningar. Det kan till exempel vara att lyfta en annan person. En annan fördel med styrketräning är att muskler förbränner fler kalorier än fett. När du blir mer och mer vältränad förbränner du alltså fler kalorier även om du sitter helt stilla. Man kan självklart lära sig och träna kampsport utan att ha någon avsikt att slåss eller tävla.

Löpning

Kcal per timme: 900-1 500

Att jogga är bra, eftersom du då förbränner mellan 550 och 900 kcal per timme. Men om du ökar takten och tränar löpträning kommer du att få ännu större hälsofördelar. Löpning är perfekt eftersom det påverkar hela din kropp. Om kaloriförbränning är målet är det bra att försöka hålla en hastighet på över 8 km/h. Att springa i naturen erbjuder en ständig förändring av landskapet, vilket kan vara mycket trevligare än att stå på ett löpband. Dessutom får du då även naturliga backar.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.