Därför är protein viktigt för dina träningsresultat

Reklam för Valios proteinrika mellanmål

Trött på att inte få resultaten du vill ha av din träning? Kanske får du i dig för lite protein? Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost i samband med träning och här förklarar vi vikten av att äta tillräckligt med protein och ger tips om hur du kan få i dig det på ett gott sätt.

Att träna och bli stark är något många strävar efter, men vad gör man när resultaten uteblir? Svaret är oftast: återhämtning och rätt näring, som att fylla på med protein. Oavsett om du har kört ett hårt gympass, löptränat i skogen eller svettats dig igenom ett roligt danspass så behöver du fylla på med energi. När kroppen får i sig näring återhämtar den sig snabbare och hjälper dig dessutom att hålla dig både frisk och stark.

Vad är protein?

Protein är ett näringsämne som byggs upp av cirka 20 aminosyror. Nio av dem är essentiella, det vill säga att kroppen inte kan producera dem själv utan du måste få i dig dem via maten. Protein finns i kroppens alla vävnadsceller. Dessutom består hormoner, enzymer och viktiga delar i ditt immunförsvar av proteiner. Att tillföra protein via maten är därför inte bara viktigt när du vill få bättre träningsresultat utan även för att kroppen ska kunna fungera bra.

Därför är protein viktigt för dina träningsresultat

När du har tränat är musklerna i en nedbrytande fas och behöver näring för att bygga upp sig igen så att de kan bli ännu starkare. Det är alltså efter själva träningspasset som du får resultaten – om du låter kroppen återhämta sig förstås. Återhämtning kommer inte bara genom vila utan även genom att tillföra kroppen rätt näring. Fyller du inte på kroppen med näring får den inga nya byggstenar eller energi till fortsatt träning och resultaten uteblir.

En lyxig proteinboost

Vilket mål du än har med din träning så är det viktigt att du får i dig tillräckligt med protein. Ett enkelt (och väldigt gott) sätt att få i sig protein är via en krämig proteinpudding. Den är enkel att ha med sig i träningsväskan och blir en extra belöning till dig själv efter ett hårt träningspass. Tränar du sent på kvällen? Gör kvällsmålet till en lyxig stund med en krämig pudding eller en luftig proteinfluff.

Valio PROfeel® är en serie proteinprodukter som smakar ljuvligt gott! Serien består av shakes, puddingar och fluff – alla rika på protein. De är gjorda på färsk mjölk vilket gör att smaken blir otroligt krämig och god. Alla produkter är dessutom laktosfria och utan tillsatt socker. 

Med proteinpudding från Valio PROfeel® får du i dig hela 20 gram protein per förpackning. Den har en len och krämig konsistens och finns i smakerna choklad och gräddkola.

Inget fan av pudding? Prova proteinfluffen istället! Fluffen är en kvargmousse med lätt och luftig konsistens. Den passar perfekt som mellanmål, efter träning eller som en lyxig efterrätt. Även fluffen är rik på protein och finns i två friska smaker: hallon & blåbär och äpple & päron.

Hela sortimentet av Valio PROfeel® shakes, puddingar och fluff hittar du i den kylda mejeridisken i din närmaste matbutik.

▶︎ Läs mer om Valios goda mellanmål här!

* Protein bidrar till att öka muskelmassan. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.