Därför är fitness viktigt för e-sportare

Att lyckas som e-sportspelare har blivit en stor dröm för allt flera. Men som de flesta av oss vet kräver det, precis som med all annan sport, att du lägger ner timmarna som krävs. I det här fallet innebär det allt som oftast omåttliga timmar framför datorskärmen, vilket förstås har sitt pris – ifall du inte håller dig i form.

Få har väl missat e-sportens uppsving de senaste åren. I dag har sporten ett stort rampljus med internationella streaming-plattformar, stora sponsorer och spelare som tjänar mer än fotbollsproffs. Sporten har också fått ett helt annat ljus hos spelbolagen. En etablerad sajt som casinostugan.se punktmarkerar numera allt från de största eventen till små turneringar. Ja, e-sporten växer så det knakar och nu rekommenderar allt fler proffs att du som själv spelar tränar så mycket du kan.  

Hälsosam spelare är lika med bättre spelare

Det krävs ingen fysioterapeut för att vi ska förstå att det är dåligt för kroppen att spendera nio till femton timmar om dagen sittandes framför en skärm. Ryggsmärtor, musarm, ont i huvudet och rödsprängda ögon är alla förekommande besvär för den som satsar hårt. Och att ägna sig åt spelande på den högsta nivån kräver dessutom en skärpa samt fokus som är mentalt krävande i sig. 

Mat Taylor, som tränar laget Envy’s Dallas Fuel i spelet Overwatch, berättar för The Next Web att det är av yttersta vikt för dem att de hålls i form, och detta för lagets bästa. Han menar att e-sportare, precis som utövare av vilken annan sport som helst, behöver hålla sin psykiska såväl som fysiska hälsa i toppskick. Det hävdas bestämt att spelare som håller god hälsa och ser till att lufta hjärnan inte bara slipper besvär, utan också gör bättre ifrån sig i sitt spelande. 

När vi går in på streaming-plattformen Twitch framkommer det tydligt att proffsspelare trivs med att sända sig själva medan de spelar, och emellan varven dela med sig av sin vardag. Därför har desto fler börjat blogga om deras hälsosamma livsstil vid sidan av skärmen, detta ser vi inte minst på bloggportalen esporthealthcare.com där mängder av spelare vill bryta bilden av den stereotypiske spelaren, som förknippas med ohälsosamt levande.

Du som missat den utveckling e-sporten tagit lär häpnas när du kikar in i dess universum och ser hur professionella de framgångsrika spelarna är. E-sportare har inte längre bara fantastiska reflexer med datormusen, de är även atleter. 

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.