Daniel Atterbom: Jag kunde inte knyta skorna

Daniel Atterbom: Jag kunde inte knyta skorna

Han hade svårt att ta på sig skorna och blev konstant andfådd. Efter ett läkarbesök bestämde sig Daniel Atterbom för att gå ner i vikt. På mindre än ett år har han tappat 48 kilo.

Daniel Atterbom

Ålder: 55 år.
Bor: Norrköping.
Yrke: Skribent.
Motto: ”Det enda vi har att frukta är fruktan själv.” Franklin D Roosevelt    

I juni 2014 visade vågen 140 kilo till Daniel Atterboms 178 centimeter.  I dag väger han 92 kilo och har gått ner 48 kilo. Vändningen kom när Daniel tog hand om en omplaceringshund och efter en läkarundersökning. På bussen därifrån bestämde han sig för att gå ner i vikt.

 – Jag hade svårt att ta på mig skorna och blev hela tiden andfådd när jag gick. När jag bestämde mig för att gå ner i vikt gick jag till Itrim och följde deras måltidsplan som bygger på en balanserad kost, regelbundna måltider och rätt portionsstorlekar. Det svåraste under min viktminskningsperiod är att jag vid några tillfällen fallit till föga och ätit saker utanför måltidsplanen. Jag vill gå ner till 80 kilo och jag hoppas kunna göra det. Det är bara att kämpa vidare, säger Daniel Atterbom.

Var hittar du inspiration och motivation till att fortsätta med din nuvarande livsstil?
– Jag använder fortfarande bältet från när jag var som tjockast. Jag har gått till skomakaren som flera gånger gjort nya hål i skärpet. Sedan räknar jag, för att peppa mig själv, ofta hålen jag har minskat. Idag är det 14 hål mindre än när jag var som rundast.

Hur ofta och vad tränar du i dag?
– Jag går ut med min hund tre gånger per dag.

Hur ser din kost ut?
– Av medicinska skäl är jag vegetarian. Jag äter frukost, tre timmar senare en måltidsersättning från Itrim, tre timmar senare middag av framförallt bönor och grönsaker och ytterligare en måltidsersättning från Itrim tre timmar senare. Jag dricker mycket vatten och äter sockerfria halstabletter när jag vill ha en annan smak i munnen. Bäst är att köpa sugtabletter med flour på apoteket.

Vilket är ditt bästa tips för att lyckas gå ner i vikt?
– Att ta kontroll över sitt ätande från andra. I och med att jag jobbar hemifrån styrs inte mitt ätande av arbetstider eller socialt tryck. Man måste vara tydlig med sin omgivning och berätta varför man gör det man gör för att minska vikten. 

Foto: Kristin Carlén
Text: Redaktionen

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras