Sugen på en träningsresa? Så får du råd

En träningsresa är ett kul sätt att lära dig nya saker och träffa nya människor. Det kan också vara ett bra sätt att knyta band med vänner eller familjemedlemmar. Men – träningsresor kan också vara dyra. Så här får du råd.

Så sparar du pengar samtidigt som du njuter av din resa

Leta efter rabatter! Många hotell, flygbolag och andra företag erbjuder rabatter för studenter eller medlemmar i vissa organisationer. Se till att fråga om dessa när du bokar din resa.

Om du har ett par lån nu som du betalar avgifter för, slå ihop lån och planera hur mycket du kan betala tillbaka per månad. 

  • Res under tider utanför rusningstid: Flyg- och hotell priserna är ofta billigare under vardagar och tider då färre människor reser.
  • Utnyttja gratis aktiviteter: Många städer erbjuder gratis museer, konserter och andra evenemang som du kan njuta av utan att behöva spendera några pengar.
  • Packa din egen mat: Att äta ute kan vara en av de största utgifterna när du reser. Du kan spara pengar genom att packa dina egna måltider och snacks.
  • Dela kostnaderna med andra: Om du reser med vänner eller familj kan du spara pengar genom att dela på kostnaderna för boende, transport och aktiviteter.

5 packningstips som gör dig redo

1. Gör en packlista

Detta kan tyckas vara en självklarhet, men det är viktigt att göra en lista över allt du behöver ta med dig på resan. Det hjälper dig att hålla dig organiserad och undvika att glömma något viktigt.

2. Packa lätt

Du behöver inte ta med dig allt när du reser. Packa bara det nödvändigaste och lämna resten hemma. På så sätt sparar du plats i resväskan och får den lättare att bära med dig.

3. Rulla ihop dina kläder

Istället för att vika ihop dina kläder kan du prova att rulla ihop dem till tighta cylindrar. Detta sparar utrymme i din resväska och förhindrar skrynklor.

Bär dina tyngsta kläder på planet. Om du har tunga eller skrymmande saker i resväskan ska du bära dem på planet. Detta sparar utrymme i ditt bagage och gör det lättare att bära.

4. Packa en extra väska

Det är alltid en bra idé att packa en extra väska, ifall du skulle behöva den. Du kan använda den för att bära eventuella souvenirer eller extra saker som du kanske vill ta med dig hem.

5. Reseförsäkring

Se till att du har en reseförsäkring innan du åker iväg på din resa. Det skyddar dig mot oväntade händelser som kan inträffa när du är borta.

Ha det trevligt!

Det viktigaste är att ha roligt under resan. Slappna av och ha kul!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.