Cykla vätternrundan under 10 timmar

Cykla vätternrundan under 10 timmar

Börjar du göra dig redo Vätternrundan? Här kommer några tips på hur du presterar så bra som möjligt!

Testa andra lopp innan
Det här tipset kommer kanske lite sent för dig som ska tävla i år – men kan vara klokt att praktisera nästa år om du inte gjort det denna gång. Är du helt ny gällande cykellopp handlar det mesta om att bygga upp en erfarenhet i början och få förståelse för hur det känns innan, under och efter loppet.

Klä dig rätt
Relevanta cykelplagg är oerhört viktiga för att inte vädret ska begränsa din prestation. Knä- och benvärmare är bra vid kyligare dagar och ett par bra cykelbyxor är av högsta vikt för att undvika påfrestningar på sätesmuskelturen.

Lura dig själv mentalt
Dela upp loppet i delar för att mentalt känna att du är närmare målet hela tiden. På så sätt kan du jaga dina delmål innan du till slut har cyklat hela vägen!

sites/default/files/tour-de-france-1013225_1920.jpg

Träna långa distanser
Du blir bra på det du tränar. Vätternrundan är väldigt lång, och det är därmed mestadels distansträning du ska ägna dig åt innan loppet. De långa rundorna är också viktiga då du får känna på liknande sträckor innan du kör Vätternrundan.

Chansa inte
Ät mat du är van vid att äta dagarna inpå loppet för att undvika att din mage säger ifrån – vilket kan ske om du plötsligt inför helt ny kost. Detsamma gäller kläder och cykel – använd utrustning du är inkörd med för att slippa oönskade överraskningar.

Träna i klunga
Har du aldrig cyklat i klunga innan kan det vara bra att öva på det innan loppet om du har möjlighet. För en som är ny på Vätternrundan kommer det nämligen kännas väldigt ovant att cykla i klunga om man inte gjort det innan.

LÄS ÄVEN
► Abonnera på en cykel
► Träna inför triathlon: Cykling
► Intresset för träningsresor ökar
► Fem skäl att börja mountainbika!

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.