Cykla dig i form inför Vätternrundan

Cykla dig i form inför Vätternrundan

Sommaren närmar sig och därmed även årets Vätternrunda. För dig som ska cykla är det hög tid att komma igång att cykla.

För att få en behaglig resa på de olika loppen rekommender Vätternrundan följande:

Minst 30-50 träningsmil inför Tjejvättern och Halvvättern
En förutsättning för att du ska få en fin ”resa” de tio respektive femton milen är att du kommer till start vältränad. Du bör cykelträna minst 30-50 mil under våren. Börja din cykelträning med cykelturer på 2 – 4 mil och öka successivt. Före loppet bör du också ha hunnit med en eller två längre träningsturer.

Minst 100 träningsmil inför Vätternrundan
Det är viktigt att du kommer väl förberedd till ett motionslopp som Vätternrundan, 300 km i en etapp. Ju bättre tränad du kommer till start desto mer njutbar och upplevelserik blir färden runt vår sagoomspunna sjö. Vår rekommendation är att du har samlat ihop minst 100 träningsmil under våren innan du kommer till start. Börja med korta turer och öka sedan längden successivt. Och så minst ett ”långlopp” på 10-12 mil några veckor före Vätternrundan.

Cykla i grupp
Att cykla i grupp är oerhört givande, förutsatt att man vet vad man gör. Träna med fördel på det i förväg hemma och ta del av våra erfarna cyklisters råd och förmaningar nedan. Träningskompisar kan du exempelvis hitta på arbetspplatsen eller i den lokala cykelklubben.

Cykla är kul och inspirerande! Ta chansen att ge dig själv goda möjligheter att genomföra en bra Vätternrunda. Samtliga mil du hinner cykla innan betalar tillbaka sig under själva loppet. 30 mil är långt och det kan bli en jobbig tur om du inte har tränat innan.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.