Cykelvasans segrare till Hammarby Hill XC

Cykelvasans segrare till Hammarby Hill XC

I morgon är det dags för Hammarby Hill XC, en tävling som lockar elit och även en hel del motionärer som cyklar mountainbike.

Hammarby Hill XC startades 2008 och har växt till ett fullödigt mtb-lopp med klasser för alla; elit, motionär och barntävlingen Lilla Hillen. Tävlingen går på en 20km lång varvbana i Nackareservatet och lockar årligen dryga 500 cyklister.

Jesper Dahlström, segrare i Cykelvasan och ett av Sveriges hopp på VM på landsväg som avgörs i Köpenhamn nästa helg har bestämt sig för att köra Hammarby Hill XC som uppladdning inför VM. Förutom svenska mästarna och Cykelvasans segrare kommer även fler åkare ur svenska mtb-eliten till start. Från Cykloteket Racing Team även Fredrik Edin, från Team Kalas: Magnus Darvell, Mattias Nilsson och Mattias Wengelin och från team Powerbar RSP Mikael Flockhart.
– Verkligen roligt att Sveriges absolut bästa mountainbike-åkare väljer att delta i Hammarby Hill, säger tävlingsledare Jonny Engel från arrangerande OK Ravinen. Det visar att vi har ett högklassigt arrangemang, som förhoppningsvis även kommer att tilltala motionärerna.

Samtidigt som Hammarby Hill avgörs hålls tävlingar och uppvisningar i Big Air och Bunny Jump, och cykelbutiken Cyklotekets leverantörer finns på plats med fina erbjudanden till publik och tävlande. Ett litet cykelområde för de minsta ställs i ordning och Skistars servering håller öppet.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.