Crossfit är hetaste träningen

Crossfit är hetaste träningen

Det är mer och mer folk på våra gym och enligt Blossom Tainton är crossfit, zumba och yoga de hetaste träningsformerna.

– Crossfittrenden är det hetaste just nu och intresset bara växer och växer. Det är kö till de så kallade crossfit-boxarna med sina lite garageliknande träningsmiljöer men även vissa av de traditionella gymmen har börjat köra med crossfit. Det som är så genialiskt med crossfit är att verkligen alla kan göra det här. Det finns superelit och så finns det totala nybörjare som aldrig har rört på sig. Alla jobbar på sin egen nivå, det är hela poängen. Många gillar det för att det är korta pass. Man värmer upp och sedan är det 10–15 väldigt högintensiva minuter innan det är dags för nedvarvning och lite stretch. Hela passet tar bara omkring en halvtimme, säger Blossom Tainton till Sportfack.

CrossFit är ett styrke och konditionsprogram byggt på ständigt varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet.

Människans värld är full av rörelser. I crossfit utför du rörelser som stå, sitta, kasta, lyfta, putta, dra, klättra och springa helt naturligt. Vi har gjort detta sedan urminnes tider. De är en del av vår design.

Det är dessa naturliga rörelser som ligger till grund för övningarna som inkluderas i CrossFit-träningspass.

Träningen är väldigt effektiv och rolig! En central del av CrossFit är att övningarna utförs mot klockan. Antingen ett givet antal övningar så snabbt som möjligt. Eller en given tid under vilken du skall utföra så många rundor du kan av ett visst antal övningar. Detta gör att du hela tiden kan se framsteg och tävla med dig själv eller en kompis. Du får svart på vitt varje pass hur du utvecklas! Det är sällan ett pass är längre än 30min.

Variationen i övningarna är central. Passen varieras med tid och olika övningar: tunga lyft, lätta lyft, kroppsviktsövningar, många eller få antal repetitioner, löpning, rodd, hopp, simning m.m.

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.