Hälsosamt och gott behöver inte vara någon svår kombination. Prova att baka denna chokladbar så förstår du.
Här hittar du Citroncest-Louise´s recept på chokladbar med kokos och mandelmjöl. Ett perfekt mellanmål på språng, till fikastunder eller som kvällssnacks till en kopp te. Mums av naturliga ingredienser.
Hälsosam chokladbar av kokos och mandelmjöl, toppad med flingsalt
Ingredienser till ca 10 bars
- 2 dl mandelmjöl
- ½ dl kokosmjöl
- ½ dl jordnötssmör (till botten)
- ½ dl agave
- 7 dadlar
- ¾ dl jordnötssmör (till kolan)
- ¼ dl kokosmjölk
- ½ dl kokosolja (smält)
- ½ tsk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 1 dl jordnötter (tillräckligt för att täcka plåten)
- 200 g choklad 70%
- Flingsalt
Gör så här
- Mixa mjöl, jordnötssmör agave. Pressa ut i en form som är cirka 15×15 cm.
- Ställ in formen i frysen i cirka 30-45 minuter.
- Kärna ur dadlarna och lägg dem i en skål. Häll över kokande vatten och låt dem stå i 45 minuter.
- Häll av vattnet från dadlarna. Mixa dem sedan med jordnötssmör, kokosmjölk, kokosolja, vaniljsocker och salt till det blir en krämig karamell. Smeta ut karamellen ovanpå bottnen. Strö över jordnötter – tryck ner dem försiktigt i karamellen – och ställ in formen i frysen i cirka 1 timme.
- Dela din kakan till lagom stora bars. Smält choklad och täck varje bar med choklad – glöm inte sidorna. Strö över lite flingsalt och ställ tillbaka dem i frysen i 15 minuter så chokladen stelnar. Sen är det bara att äta!
”…När jag inte äter, tänker jag på vad jag ska laga till middag. När jag inte jobbar, scannar jag hela nätet efter matinspiration. När jag sätter mig i soffan för att läsa, läser jag hellre recept än en skönlitterär bok. När jag lägger mig på kvällen, längtar jag redan till frukost…”
/ Louise, Citroncest
/ Louise, Citroncest