Cheesecake med kola- och pepparkaksbotten – recept

cheesecake med kola

Bjud på en oemotståndligt god och vacker cheesecake med kola- och pepparkaksbotten. En garanterad succé på fikabordet.

Julens i särklass godaste och vackraste efterrätt kan vara denna cheesecake med kola- och pepparkaksbotten. Dessutom smidig att förbereda några dagar innan festligheterna. Ett receptet att spara på till december eller prova redan nu?

Cheesecake med kola- och pepparkaksbotten

Ingredienser botten:

– 200 g pepparkakor

– 50 g smör

Gör så här:

1. Mixa ihop pepparkakor till smulor.

2. Smält smör och blanda med pepparkakssmulorna.

3. Täck en form med bakpapper och tryck ut massan i formen. Ställ i frysen och förbred fyllningen under tiden.

Ingredienser fyllning:

– 2 äggulor

– 1 dl socker (eller Sötströ för mindre socker)

– 0,5 tsk vaniljpulver

– 200 g Philadelphia ost

– 2 dl grädde

– 2 äggvitor

– 1 burk karamelliserad mjölk

Gör så här:

1. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt.

2. Vispa upp äggvitorna till ett hårt skum i en skål och vispa grädden i en annan skål.

3. Ner med Philadelphiaost, sen även ner grädden och vänd till sist ner äggvitan.

4. Tag ut formen ur frysen och bred på en burk karamelliserad mjölk i ett jämnt lager.

5. Häll på glassmeten och täck formen med folie. Ställ in i frysen i minst 8 timmar, gärna över natten.

6. Inför servering – dekorera gärna med lingon.

Recept och foton från Fikastunder.se

cheesecake med kola
Skriv ut Pin
3.45 från 29 röster

Cheesecake med kola- och pepparkaksbotten

Måltid Efterrätt
Tag Cheesecake med kola- och pepparkaksbotten, Cheesecake med pepparkaksbotten, recept cheesecake
Tillfälle Jul
KCAL/Portion 500 -
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Receptbetyg





Innan du spelar på casino utan svensk licens är det viktigt att du har full koll på vad som gäller och vilka casinon som är bäst.