Checklista för träningsresultat

Checklista för träningsresultat

Upplever du att du inte får resultat utav den träning du utför, utan att veta varför? Den frågan ställer vår bloggare Lisa Johansson på sin blogg. Det är inte helt ovanligt att bara “träna och hoppas på resultat”, utan att veta om du är på rätt väg mot ditt mål. Checka av Lisas 5 punkter och se om du kan hitta dina felkällor.

Checklista för träningsresultat

1. Tränar du regelbundet och frekvent? En av de absolut viktigaste faktorerna för att lyckas med din träning är kontinuitet, så innan du börjar slipa på detaljer bör du hitta en rutin som du kan hålla på lång sikt.

2. Dokumenterar du dina framsteg? Kanske har du trots allt fått fina resultat, men missat att uppmärksamma dem då du inte jämfört dig med din tidigare status. Glöm därför inte bort att med jämna mellanrum mäta och utvärdera dina framsteg, exempelvis genom en träningsdagbok, ett måttband eller foton.

3. Äter du i linje med dina mål? Kosten är en enormt viktig del av träningsresultaten, och för att bygga en starkare och mer muskulös kropp krävs det att du får i dig mer energi än vad du gör av med, och att ditt näringsbehov mättas. Vill du å andra sidan gå ner i vikt kommer du behöva äta mindre än du gör av med. Kort och gott spelar kosten stor roll för vilka resultat du får av din träning.

4. Utmanar du dig själv tillräckligt? Går du hem från passet med en kropp som är lika pigg som när du entrade gymmet, knappt svettig och kanske med tankarna någon helt annanstans? Träning ska vara jobbigt om du vill förbättras, så se till att verkligen ta ut dig och att vara medveten i din träning – är huvudet någon annanstans är det svårt att maximera sin prestation.

5. Hur ser ditt liv ut mellan träningspassen? Sover du tillräckligt, kan du stressa ner, prioriterar du vardagsmotionen, mår du bra i din vardag? Alla dessa är faktorer som spelar in på utfallet av din träning.

Bocka av listan och se om du behöver göra någon förändring för att nå dina träningsmål.

Text: Lisa Johansson – personlig tränare, kostrådgivare och bloggare här på SportHälsa.

Inga kommentarer

Berätta vad du tycker

Din e-postadress kommer inte publiceras