BRUNS – för dig som både är mån om ditt hår, naturen och frisöryrket

bruns

Hur kan man långsiktigt förändra och förbättra frisörers arbetsförhållanden och samtidigt värna om både sitt hår och miljön?

År 2006 möttes två dedikerade frisörer, Johanna och Cecilia, för första gången på en traditionell frisörkurs i Stockholm – och slog sina kloka huvuden ihop. I en bransch där man dagligen utsätts för starka kemikalier via hudkontakt och inandning, var det givetvis en högst relevant fråga. Särskilt som flertalet hårfärger och likvärdiga produkter sköljs av och spolas ned i våra avlopp, med negativ miljöpåverkan som resultat.

Förebyggande miljöarbete

Svaret kom 2012, då Johanna och Cecilia lanserade BRUNS Frisörer; Certifierad Grön Salong, vilket är en dansk miljöcertifiering med syfte att skydda frisörer, kunder och miljö från skadliga kemikalier. Ett angeläget och uppskattat arbete som redan 2014 kom att belönas med Lunds kommuns miljöpris. Detta blev i sin tur blev startskottet för Cecilia och Johanna att börja klura på en egen hårvårdsserie, gjord på enbart naturliga och ekologiska råvaror. Den skulle vara lika effektiv och estetiskt tilltalande som befintliga produkter på marknaden, och dessutom gå hem hos alla kräsna frisörer runt om i landet.

Ekologiskt och närproducerat

Sagt och gjort. Johanna och hennes pappa Per, som vid tillfället var 72 år gammal, tog på sig labbrockarna för att tillsammans få fram världens bästa och klimatsmartaste schampo. Efter ett år av kokande, experimenterande och testande, gick projektet äntligen i hamn och de sålde sitt allra första schampo. Idag driver BRUNS en liten fabrik med sex anställda. Per arbetar fortfarande varje dag med produktutveckling och tillverkning tillsammans med Johanna och Cecilia.

Samtliga av Bruns produkter är tillverkade för hand, efter eget recept. I skrivande stund ligger fjorton produkter ute till försäljning, men tanken är att sortimentet skall utökas med ytterligare tio produkter under 2018. Dofter är såklart starkt förknippat med hårvård, det vet också alla som haft förmånen att testa BRUNS produkter. Samtidigt är allergi och doftkänslighet ett idag välkänt problem. Därför finns nu alla produkter i BRUNS att köpa också utan doft. De är även certifierade av AllergyCertified.

BRUNS produktserie är idag flerfaldigt prisbelönt och finns förstås att köpa i BRUNS egna salonger i Lund och Malmö, men även hos andra frisörsalonger och webbshoppar, från Sundsvall i norr till Svedala i söder. Det står också klart att Barcelona blir första stad i Europa att ta in BRUNS unika produkter. Därefter fortsätter etableringen i Skandinavien -framgångssagan fortsätter.

Läs mer om BRUNS och deras fantastiska produkter här!

 

Jennie Nysted Frilansskribent och gruppträningsinstruktör

 

Inga Kommentarer Ännu

Lämna Ett Svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.